Artmedia začala ako v Hollywoode, na prvý tréning sa prišiel pozrieť aj brankár Čobej

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Taký mediálny nával nezažil staručký petržalský štadiónik, ani keď Artmedia oslavovala prvý majstrovský titul! Tri desiatky novinárov, plno mikrofónov, svetiel, káblov... Dôvodov bolo niekoľko. Najvážnejší bol prvý jarný tréning majstra a nedávneho účastníka Ligy majstrov, druhým príchod niekoľkých posíl, treťou, ale určite najvyhľadávanejšou osobou, brankár Juraj Čobej. Ten splnil slovo, ktoré dal tesne po svojej operácii, a prišiel 4. januára na otvárací tréning futbalovej Artmedie.

„Psychicky sa cítim v pohode, ale fyzicky na tom ešte nie som tak dobre, aby som mohol začať s prípravou,“ prezradil Juraj svoj aktuálny stav a pokračoval: „Každý deň chodím do nemocnice, aj keď teraz už viac na rehablititáciu ako na kontrolu, no lekári mi neodporučili, aby som už trénoval. Verím však, že ten čas príde a ja sa vrátim do bránky!“

Kedže Petržalčanov čaká už 16. februára úvodný šestnásťfinálový duel Pohára UEFA s Levski Sofia, tréner Vladimír Weiss nemá veľa času na úplne doladenú prípravu. Trošku mu to sťažuje aj postupné prebudovávanie mužstva. So spoluhráčmi sa už rozlúčil kapitán Balázs Borbély (Kaiserslautern), Ján Ďurica zamieril do ruského Ramenskoje, aktuálny je aj odchod odchod Kozáka do West Bromwich Albión. Naopak, už o niečo menej sa v tejto situácii dávajú šance na prestupy Obžeru, Vaščáka či Fodreka... Nielen pre Vladimíra Weissa, ale aj pre fanúšikov sú však dôležité príchody. Istý je Sninský, ktorý hrával v Humennom, Žiline, naposledy v Grodzisku, tesne pred podpisom zmluvy bol začiatkom týždňa Reiter, stále sa hovorí o trenčianskom Kubalovi, zlínskom Kročovi, Rajnochovi a Ivanovi zo Slovácka, Porázikovi z Grodziska, alebo Petrášovi zo Sparty... Od zdravotného stavu Juraja Čobeja závisí aj to, či si Artmedia nevyhliadne na hosťovanie jedného brankára!

Za Starým mostom sa navyše stále rozoberá, kde nastúpi Artmedia na domáci duel s Levski. Petržalčania by ho najradšej hrali na Tehelnom poli, no keďže je možné, že UEFA štadión neschváli, sú pripravené ďalšie dve možnosti - v stánku Slovácka v Uherskom Hradišti alebo vo Viedni!

Futbalisti Artmedie v nedeľu odcestovali na sústredenie do Starej Lesnej, 30. 1. nastupujú na sústredenie na Cypre a tu je program ich prípravných duelov:

18. 1.: Artmedia - Brno

21. 1.: Duisburg - Artmedia

25. 1.: Újpest - Artmedia

28. 1.: Artmedia - Šopron

30. 1. - 5. 2.: tri stretnutia na Cypre proti Olomoucu, srbskej Lomnici a slovinskému Celje.

8. 2.: Artmedia - Austria Viedeň

Páčil sa vám článok?