Slovenský petang získava silu a rešpekt

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Slovenskí petangisti sa rozlúčili so sezónou a posledný víkend si pripravili aj príjemnú rozlúčku. Slávnostné ukončenie sezóny sa nieslo v duchu pochvál a odovzdávania cien za najlepšie výkony, keď tú hlavnú - cenu za najlepšieho hráča - si prevzal Milan Sobolič (Slopak).

Slovenský petang získava na sile a postupne si buduje rešpekt aj v okolitých krajinách. Veľkým obohatením bol určite prvý ročník Centropa Cupu (CC). V prestížnej športovej previerke si to medzi sebou rozdali hráči zo Slovenska, Poľska, Maďarska, Česka, Rakúska a Slovinska, na šiestich turnajoch v jednotlivých krajinách. Tohtoročnými víťazmi sú Maďari. Veľký úspech zaznamenali aj tri slovenské hráčky. Jana Lazarová, Hanka Botková a Martina Snopová (klub Univerzum) získali 2. miesto na turnaji CC Lafuma v maďarskom Sarvári. Najlepším výsledkom tohtoročnej sezóny je 1. miesto na Martini Tournament Illmitz. Získali ho bratia Milan a Michal Soboličovci.

Skokanom roka sú Janka Lazarová (Univerzum) a Ivan Šedivý (Slopak). „Mrzí ma záver sezóny, tri mesiace som viedla rebríček, záver mi nevyšiel. Celkove som však spokojná,“ vraví Jana Lazarová, ktorá bola vyhlásená aj za najlepšiu ženu roka.

V petangovej TMPG lige dominoval klub Slopak, ktorý bude slovenské kluby reprezentovať v európskej petangovej lige. Na druhom mieste skončil klub PRÁSK a bronz vybojovali hráči klubu Premier.

Tohtoročnými majstrami Slovenska sa stali hráči z klubu CAP - Igor Gallo, Martin Ševček a Juraj Valent. V ženskej kategórií sú tohtoročnými majsterkami Marta Benedeková, Renáta Majerčíková a Danica Mihálová (všetky klub Guliver).

Páčil sa vám článok?