Artmedia naháňa dvoch zajacov, prvého, pohárového, môže chytiť už v nedeľu

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Záver minulého tisícročia patril bratislavskému Slovanu, prelom Interu, vstup do nového tisícročia však vyšiel najlepšie futbalistom Artmedie. Po rokoch tápania, keď sa nad Petržalčanmi striedavo zmrákalo a striedavo bolo slnečno prišlo obdobie prvých úspechov. Pred dvoma rokmi Artmedia Petržalka dokonca vstúpila premiérovo do pohárovej Európy (vypadla až s Girondins Bordeaux), vlani sa jej podarilo vystúpiť ešte vyššie.

Do pohára už nešla „len“ ako druhý tím tabuľky, ale ako víťaz Slovenského pohára. Presne pred rokom totiž zvíťazila vo finále nad Ličartovcami a Dunajská Streda, kde sa záver odohral, bola svedkom triumfu weissovcov. O niečo podobné sa chcú Petržalčania pokúsiť aj v tejto sezóne. Cesta do finále viedla cez troch súperov. V 1. kole mali ako obhajcovia trofeje voľno, v 2. kole hranom na jeden zápas vyhrala Artmedia nad Nitrou 2:0 (Vaščák 2). Štvrťfinále sa už hralo na dva zápasy a Bratislavčania sa v ňom dočkali derby. Súperom zverencov trénera Vladimíra Weissa bol Slovan, s ktorým na Tehelnom poli uhrali nerozhodný výsledok 0:0, ale v odvete si všetko vynahradili a druholigistu poslali cez most s výpraskom 4:0 (Kozák 2, Vaščák, Fodrek).

Najťažšie sústo prišlo v semifinále. Petržalčanom sa do cesty postavil ich vlaňajší finálový súper z Ličartoviec. Prvý duel v Petržalke vyhrali domáci 2:1, ale celé stretnutie bolo veľmi vyrovnané a o výsledku rozhodol až náhodný Mikuličov gól v samotnom závere. Odveta priniesla ešte lepší duel. Artmedia v ňom zvíťazila znovu 2:1 a tréner Vladimír Weiss sa rozplýval: „Vynikajúci zápas. Lepší ako niektoré v najvyššej súťaži. Diváci sa mali na čo pozerať.“

Tohtoročným finálovým súperom Artmedie bude Dukla Banská Bystrica. Futbalisti spod Urpína postúpili do záverečného súboja po semifinálovom boji so Žilinou. Na ihrisku majstra vybojovali vojaci remízu 0:0, pričom boli lepším tímom, odvetu síce začali lepšie hostia, ktorí viedli 1:0, no potom prišli veľké chvíle kanoniera Jakubka. Dvoma gólmi otočil vývoj stretnutia a posunul Duklu do finále. „Som spokojný, prezradil tréner Václav Daněk a pred finále si poprial: Budem rád ak si už v Nitre zabezpečíme aj pre budúcu sezónu účasť v pohárovej Európe.“

Pre Artmediu je pohár len jedným z dvoch zajacov ktorých naháňa v závere sezóny. Druhým je titul o ktorý sa Petržalčania preťahujú spoločne so Žilinou a práve ich stredajší vzájomný zápas (skončil sa po našej uzávierke) mal rozhodnúť či weissovci pôjdu do posledných ôsmich kôl s osembodovým päťbodovým alebo „len“ dvojbodovým náskokom.

Ešte pred skončením ligovej súťaže príde spomínané finále a petržalský pokus o obhajobu Slovenského pohára. Finále sa hrá v nedeľu 8. mája o 14. h v Nitre rozhoduje Micheľ.

Páčil sa vám článok?