Európski juniori s raketami

7.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

O tom, že Bratislava je hlavným mestom slovenského tenisu, svedčia nielen úspechy Habšudovej, Nagyovej, Kučeru, Hrbatého a spol., ale aj výborne zorganizované tenisové podujatia. Počnúc Davisovým pohárom, Pohárom federácie a končiac úspešným juniorskym turnajom Slovak Junior Indoor.

V 8. ročníku prehliadky európskych tenisových nádejí sa predstavilo 48 chlapcov a 32 dievčat zo sedemnástich krajín, pričom záujem bol oveľa vyšší. Len chlapcov sa hlásilo 118 (dievčat 86). Turnaj sa začal minulotýždňovou víkendovou kvalifikáciou, záverečné semifinálové a finálové zápasy sú na programe počas najbližšieho víkendu - 27.-28. januára. Hrá sa v Petržalke na dvorcoch Slávie Právnik, kto bude zvedavý len na samotné finále, tie sa začnú v nedeľu 28. januára od 10. h (v poradí dvojhra dievčat, dvojhra chlapcov, štvorhra dievčat, štvorhra chlapcov).

Doteraz najväčšou hviezdou, ktorá sa v Bratislave predstavila, bola určite Belgičanka Clijstersová, ktorá u nás zvíťazila pred tromi rokmi a dnes je hráčkou prvej svetovej dvadsiatky! Najväčšie nádeje tento rok vkladáme do obhajkyne minuloročného prvenstva, Dominiky Nociarovej, medzi chlapcami sú našimi esami Peter Čapkovič, Marek Miklo...

(mm)

Páčil sa vám článok?