Artmedia piatim hráčom hľadá nový klub

3.7.2007
0
Páčil sa vám článok?

Tréner Artmedie Petržalka Vladimír Weiss sa v rámci omladzovania kádra rozhodol, že v novom ročníku Corgoň ligy nepočíta s päticou futbalistov Jan Buryán, Dušan Sninský, Branislav Vukomanovič a dvojicou zranených Romanom Konečným a Ľubomírom Reiterom.

Klub z pravého brehu Dunaja im kvôli stále platným zmluvám hľadá angažmán, Srbovi Vukomanovičovi sa už rysuje návrat do najvyššej súťaže v rodnej krajine.

"Buryánovi, Sninskému a Vukomanovičovi hľadáme angažmán. Tréner im oznámil, že s nimi pre nový ročník nepočíta. Pre niektorých to bola úplne nová situácia a ich reakcie boli rozpačité," povedal manažér Artmedie Petr Kašpar. Na margo zraneného dua Reiter (poškodené platničky v chrbte) a Konečný (operácia krížového väzu) podotkol: "Obaja budú na maródke dlhšiu dobu. Je na nich, či budú súhlasiť s preradením do B-tímu, alebo tiež odídu. Najradšej by sme boli, keby sme pre všetkých našli nový klub."

Tím slovenského vicemajstra v nedeľu opustil Daniel Tchuř, ktorý sa upísal ostravskému Baníku na dva roky s ročnou opciou. Tridsaťročný bývalý kapitán Bratislavčanov mal výrazný podiel na spanilej jazde Petržalky v prestížnej Lige majstrov, kde sa dostala až do skupinovej fázy. "V Artmedii mi skončila zmluva a ja som nejako vycítil, že už so mnou nepočítajú a tak som rád, že sa vraciam domov. Som šťastný, že som sa dohodol s Baníkom. Boli nejaké ponuky i zo zahraničia i z českých prvoligových klubov, no Baník o mňa veľmi stál a tak sme sa rýchlo dohodli," cituje ostravského rodáka oficiálna internetová stránka moravského klubu.

(tasr)

Páčil sa vám článok?