Bratislavský Propeler spustia opäť 1. mája

6.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Aj v tomto roku mysleli v rozpočte mestskej časti Bratislava - Staré Mesto na podporu rôznych združení, organizácií, projektov a aktivít subjektov, ktoré samospráva Starého Mesta nezriadila. Celková suma určená na dotácie a výpomoci je 4,5 milióna korún.

Časť týchto prostriedkov poskytuje Staré Mesto ako príspevky združeniam, ktorých je členom, napr. Informačnému centru mladých, ZMOS, Inštitútu pre rodinu, Asociácii priemyslu a ochrany prírody, alebo Regionálnemu združeniu mestských častí. O zvyšných vyše 3,6 milióna korún sa môžu jednotlivé občianske združenia a organizácie uchádzať svojimi projektmi.

Na poslednom zasadnutí miestneho zastupiteľstva poslanci schválili príspevok vo výške 15 tisíc korún pre Bratislavský folkový orchester, ktorý ho použije na výrobu svojho profilového cédečka folkovej hudby. Na IV. ročník projektu Bratislava čistejšia a krajšia bolo vyčlenených 250 tisíc korún. Do súťaže sa zapájajú všetky staromestské materské, základné, stredné, odborné a umelecké školy nápadmi, ktoré sa podieľajú na skrášľovaní ich prostredia a udržiavaní čistoty v meste.

Príspevok vo výške 150 tisíc korún schválili staromestskí poslanci spoločnosti Slovenská plavba a prístavy, divízii Lodnej osobnej dopravy na prevádzku obľúbenej osobnej lode Propeler medzi pravým a ľavým brehom Dunaja. Plavebná sezóna sa pravdepodobne začne 1. mája a potrvá do polovice septembra. Staré Mesto a Petržalka podporili prevádzku propelerovej lode aj v predchádzajúcich štyroch rokoch. Bez tejto dotácie by inak stratová premávka Propelera asi zanikla.

Staré Mesto očakáva aj ďalšie návrhy projektov a činností, ktoré sa chcú uchádzať o finančnú podporu miestnej samosprávy. Návrhy sa budú prerokovávať v priebehu roka v odborných komisiách a následne v miestnom zastupiteľstve. Zostáva na ne ešte takmer 3,2 milióna korún.

(miv)
Páčil sa vám článok?