Nový bazén bude občas k dispozícii aj verejnosti: Športový areál pri ZŠ Pankúchova ožíva

13.10.2024
0

Zdroj: MÚ Petržalka

Páčil sa vám článok?

Multifunkčná hala by mala byť skolaudovaná 15. novembra, nový bazén bude občas k dispozícii aj verejnosti, multifunkčné ihrisko ešte čaká na externé zdroje.

Športová hala dokonale zapadla do prostredia. Človek má pocit, že tam stojí odjakživa, neutrpeli futbalisti ani školáci. Podľa starostu Jána Hrčku by mohla byť spustená do prevádzky začiatkom decembra.

Verejnosť sa zaujíma aj o to, či bude školský bazén, ktorý je len na skok od haly, prístupný aj pre bežných návštevníkov. Na facebookovom profile Petržalka informovala, že bude. „Aktuálne pracujeme na zabezpečení samostatného vchodu a riešime tiež posledné detaily z hľadiska hygieny. Po úpravách a ich schválení môže byť sprístupnený verejnosti,“ informovali s tým, že nevedia, či to stihnú ešte v tomto roku. Starosta v pravidelnej diskusnej relácii dodal, že verejné plávanie bude dva-, trikrát do mesiaca. Keď sa zrekonštruujú bazény na Holíčskej a Budatínskej, možnosti verejného plávania sa rozšíria.

Zdroj: MÚ Petržalka

Bazén na Pankúchovej.

Na financie ešte čaká multifunkčné ihrisko na školskom dvore. „MČ sa zapojila aj do výzvy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a žiadala o dotáciu približne 300 000 eur na revitalizáciu areálu ZŠ, súčasťou malo byť vybudovanie oválu s kratšou rovinkou (60 metrov) a menšie futbalové ihrisko,“ píše sa v kontrole plnenia uznesení k 31. augustu.

Zdroj: MÚ Petržalka

​Ihrisko na školskom dvore ZŠ Pankúchova.

„Dotáciu však MČ nezískala. Procesy overovali zástupcovia MČ aj u ďalších bratislavských samospráv, zdá sa, že prostriedky boli ministerstvom vyplatené len na už dokončené a zrealizované projekty. MČ sa bude uchádzať aj o prípadné iné externé zdroje, ak budú vyhlásené ďalšie vhodné výzvy. Zatiaľ má MČ v pláne priestor aspoň predpripraviť na multifunkčnú športovú plochu vo vlastnej réžii.“

Zdroj: MÚ Petržalka

Práce na športovej hale.

(pn)

Páčil sa vám článok?