Machinácie pri verejnom obstarávaní: Karlova Ves podala trestné oznámenie v súvislosti s rekonštrukciou ZŠ A. Dubčeka

4.10.2024
0

Zdroj: MÚ Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava-Karlova Ves podala na Okresnej prokuratúre Bratislava IV trestné oznámenie na nezákonný postup a machinácie pri verejnom obstarávaní. Urobila tak v súvislosti s nedávno dokončenou hĺbkovou rekonštrukciou ZŠ Alexandra Dubčeka. Informoval nás o tom vedúci referátu pre komunikáciu s médiami miestneho úradu Branislav Heldes.

„Karlova Ves požiadala Okresnú prokuratúru, aby trestnému oznámeniu venovala náležitú pozornosť. Ide o závažný problém, ktorý si vyžaduje dôkladné prešetrenie v záujme ochrany verejných financií a zákonnosti postupov,“ upozornila starostka Dana Čahojová.


Dôvodom na podanie trestného oznámenia sú zistenia, ktoré sa týkajú nezákonného postupu pri verejnom obstarávaní na zhotoviteľa hĺbkovej rekonštrukcie ZŠ, na základe ktorých Úrad pre verejné obstarávanie uložil pokutu 72.650 eur.

Zdroj: ms

Škola počas rekonštrukcie v októbbri 2022.

Následkom možných pochybení na strane dodávateľa a uloženej pokuty sú aj korekcie zo strany subjektov, ktoré spolufinancovali projekt rekonštrukcie. To má nepriaznivý dopad na financovanie projektu a celkový rozpočet Karlovej Vsi.
(ts, ms)

Páčil sa vám článok?