S výstavbou protihlukovej steny pri Lamači majú začať na jar

3.10.2024
0

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

S výstavbou protihlukovej steny na úseku diaľnice D2 pri bratislavskom Lamači majú začať na jar 2025. Na sociálnej sieti s odvolaním sa na informácie ministerstva dopravy o tom informuje mestská časť Bratislava-Lamač.

Uvádza, že rezort ju informoval o zdržaní pri vydaní stavebného povolenia, keďže konanie o žiadosti z januára tohto roka bolo v dôsledku podnetov tretích strán zastavené. Ministerstvo dopravy ako špeciálny stavebný úrad pre diaľnice napokon stavebné povolenie vydalo dňa 28. augusta 2024.

"Keďže stavebné povolenie bolo vydané s výrazným časovým oneskorením a vzhľadom na technologické postupy stavby, ako i zimnú údržbu diaľnice sa práce začnú až na jar 2025," tlmočila samospráva informácie MDV.

Zdroj: FB Lamač - oficiálny profil

List z NDS.

Zmluvu na výstavbu protihlukovej steny v Lamači podpísala Národná diaľničná spoločnosť (NDS) v lete 2023, cena za dielo je 21.869.039 eur bez DPH (26.242.846 eur s DPH). Zhotoviteľom je spoločnosť Doprastav. Vybudovať má mobilné protihlukové steny na oboch stranách diaľnice i v stredovom páse. Podľa pôvodného harmonogramu prác mali dielo dokončiť a začať kolaudovať v auguste 2025. Prípravné práce zrealizovali na začiatku tohto roka.

(TASR)

Páčil sa vám článok?