Legendárne miesto ožije: V Ružinove plánujú revitalizovať vnútroblok Fontána pre Zuzanu

21.9.2024
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Ružinove plánujú revitalizovať vnútroblok Fontána pre Zuzanu na Kupeckého ulici s detským ihriskom. Ide o miesto a fontánu, kde sa nakrúcal už dnes kultový film.

Mestská časť vyhlásila na rekonštrukciu tender v hodnote vyše 113.000 eur bez DPH. Vyplýva to z výzvy na predkladanie ponúk, ktorú zverejnila vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Lehota na predkladanie ponúk je do 7. októbra.

"Keďže momentálny nepostačujúci stav existujúceho priestoru a detského ihriska plne nedovoľuje kvalitne a bezpečne slúžiť pre hru a aktívny oddych detí a mládeže, je potrebné tento vnútroblokový priestor a detské ihrisko obnoviť pre opätovné plnohodnotné využitie," uviedla samospráva v súťažných podkladoch.

FOTOGALÉRIA:

V rámci revitalizácie vnútroblokového priestoru sa plánuje výmena mobiliáru, oprava chodníkov, výsadba zelene a vytvorenie záhonov. "Rekonštrukcia detského ihriska spočíva vo výmene starých hracích prvkov za nové, vybudovaní dopadových plôch z gumenej zatrávňovacej rohože," dodala mestská časť.
Revitalizácia by sa mala zrealizovať do 16 týždňov od prevzatia staveniska.

Zdroj: ms

Pri Fontáne lásky sa v toku 1986 nakrúcal slávny slovenský hudobný film Fontána pre Zuzanu. Hudbu k filmu zložil Vašo Patejdl. Okrem Patejdla vo filme spevácky účinkovali aj Oľga Záblacká, Jožo Ráž, Robo Grigorov a Silvia Slivová. Robo Grigorov je okrem toho aj hercom a stvárňuje jednu z vedľajších postáv.

(tasr, ms)

Páčil sa vám článok?