Vo virtuálnych voľbách zvíťazil A. Ďurkovský

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Koncom októbra sme ponúkli Bratislavčanom možnosť voliť nového primátora prostredníctvom internetu a poštou. Uzávierka oboch hlasovaní bola v stredu 27. novembra. Tu sú výsledky týchto virtuálnych volieb.

INTERNET

Do našej uzávierky sa na hlasovaní prostredníctvom internetu zúčastnilo 993 hlasujúcich, z nich najviac 407 hlasov získal Andrej Ďurkovský (41,0 %). Na druhom mieste skončil Juraj Stern so ziskom 329 hlasov (33,1 %). Na treťom mieste v internetovom hlasovaní skončil Peter Beňuška so ziskom 160 hlasov (16,1 %). Na štvrtom mieste skončili Ján Turňa a Pavol Jusko, keď obaja dostali 26 hlasov (2,6 %). Ostatní kandidáti mali zanedbateľný počet hlasov.

Hlasovanie na našej stránke sa podobne ako ankety na iných serveroch nevyhlo útoku počítačových pirátov. V istom okamihu dosiahol počet hlasujúcich viac ako 12-tisíc, čo však nebol skutočný počet. Správca našej www.stránky následne vytriedil hlasy a tak sme sa dostali ku konečným výsledkom. Na rozdiel od iných ankiet v tej našej sa mohlo hlasovať z každého počítača len raz. Aj preto bol počet hlasujúcich obmedzený. Všetci, ktorí ešte nehlasovali, môžu tak urobiť na www.bratislavskenoviny.sk aj naďalej.

~ ~ ~

POŠTA

Oveľa presvedčivejšie dopadla voľba nového bratislavského primátora prostredníctvom korešpondenčných lístkov, ktoré mohli Bratislavčania posielať do 27. novembra na adresu našej redakcie. Prišlo presne 390 korešpondenčných lístkov alebo pohľadníc. Napriek tomu, že na primátora kandiduje až 10 kandidátov, v poštovom hlasovaní sa objavili len tri mená - Beňuška, Ďurkovský, Stern.

Najviac hlasov - 260 - získal Andrej Ďurkovský (66,7 %), druhý so ziskom 89 hlasov skončil Juraj Stern (22,8 %) a tretí Peter Beňuška získal 41 hlasov (10,5 %).

~ ~ ~

Ako sme sľúbili pred mesiacom, päť z tých, ktorí sa zapojili do našej poštovej ankety vyžrebujeme a odmeníme. Balíček značkovej vlasovej kozmetiky získava päť našich čitateliek:

~ ~ ~

Gabriela Korčeková, Ružinov

Edita Marčanová, Rača

B. Podlucká, Staré Mesto

Monika Hromádková, Ružinov

Irena Lukáčová, Lamač

~ ~ ~

Výhry budú všetkým víťazkám doručené v najbližších dňoch.

Páčil sa vám článok?