Kto vyrieši problémy v Rusovciach?

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Presťahovali sme sa do mestskej časti Rusovce. Pekné prostredie, príroda, ale aj problémy. I keď som o nich už dvakrát napísal starostovi, nič sa nedeje. Žiadna reakcia.

O čo ide? Na prístupovej ceste do areálu výstavby rodinných domov stojí mohutný spráchnivelý strom, ktorý o chvíľu spadne. Pravdepodobne je „chránenou kultúrnou pamiatkou“. Bol som svedkom, ako sa mohutný konár pod ťarchou snehu ulomil a spadol na cestu a chodník. Ešte šťastie, že tadiaľ neprechádzali deti alebo autá. Napísal som starostovi, či čaká na tragédiu. No on sa neobťažoval a na moju pripomienku nereagoval. Strom tam stále ohrozuje životy ľudí.

Ďalšia moja pripomienka bola k zastávke MHD Štátny majetok. Nie je k nej prístupový chodník, nie je vyznačený priechod, preto som navrhoval jej premiestnenie bližšie ku križovatke, čím by tieto problémy zanikli. Zasa žiadna reakcia. Nebezpečenstvo úrazov je aj v tom, že sa chodí po krajnici. Je tu síce Zóna 40 km, ale vodiči jazdia ako na pretekoch. Volal som už dvakrát na políciu - vzali to na vedomie a zasa nič. Pritom v Petržalke na Panónskej ceste, kde nebezpečenstvo úrazu až tak nehrozí, vykonávajú kontrolu pravidelne - asi sa tam dá viac zarobiť. Verím, že keď som nepochodil u starostu, tak k riešeniu uvedených problémov pomôžete vy.

Páčil sa vám článok?