Napísali ste nám 22/2000

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

V lete, počas horúčav som upozornila, že na Nám. M. Benku nikto nezalieva nasadené stromy a tie začali vysychať. Po čase nastala náprava a prevažná časť stromov je zachránená. O trávnik sa niekto pravidelné stará, kosí.

Lenže na tomto námestí sú aj miesta, kde sú nasadené malé kríčky. Od jari, keď bolo námestie dobudované, sa nik o „burinu“, ktorá dorástla až do výšky jeden a pol metra, nestará. Neviem si predstaviť, ako sa niekto môže starať len o trávnika okolie ho už nezaujíma.

Milada Mozolová, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Dňa 15. 10. 2000 som bol zaniesť list na Chemickotechnologickú fakultu UK. Keďže tam nebola žiadna možnosť zaparkovať, zostal som stáť pri chodníku. O 12 minút som sa vrátil k autu a našiel som na ňom papuču. Zaplatil som 500 Sk mestskému policajtovi s číslom 10739.

Zároveň som sa ho opýtal, či ide dať papuču aj taxikárovi, ktorý tam stál tiež ako štvrtý v rade taxikárov, hoci na povolení na parkovanie boli vypísané pre taxikárov len tri miesta. Spýtal som sa ho tiež, či dá papuču aj zásobovaciemu vozidlu, ktoré do spomenutej školy niečo priviezlo a stálo predo mnou. Krížom cez ulicu parkovali v jazdnom pruhu tri autá. Povedal som mu, že som zvedavý, či dá papuču aj im.

Mestský policajt mi povedal, že na čo všetko som zvedavý, nasadol do auta a odišiel preč. Ja by som veľmi rád vedel, aký názor má priamy nadriadený tohto mestského policajta na takéto plnenie si povinností, ďalej by bolo zaujímavé vyjadrenie samotného mestského policajta, prečo nepostupoval rovnako pri všetkých porušeniach dopravnej vyhlášky a nakoniec aj vyjadrenie samotného primátora mesta o spôsobe plnenia povinností mestskou políciou.

Teraz si iste myslíte že píšem tento list z rozčúlenia. Áno, som naštvaný, prečo práve len mňa postihli, prečo si mestská polícia neplní povinnosti poriadne a nekompromisne, prečo na jednej strane vyrubí jednému mastnú pokutu a pritom pri iných priestupkoch zatvára oči. Treba sa spýtať pána primátora, prečo nie je dosť parkovacích miest a ak ich nedokáže mesto zriadiť, nech nevyberá pokuty za porušovanie vyhlášok. Prečo a kedy bude riešiť viacročné parkovanie taxikárov na Nám. 1. mája pri potravinách. Je tam tabuľa zákaz zastavenia, ale taxikári to nerešpektujú, trolejbusy ich musia obchádzať a niekedy ich tam stojí aj desať naraz.

Policajtov, čo si tam idú nakúpiť, vôbec nezaujíma nejaké porušovanie dopravnej vyhlášky. Postavia sa autom vedľa nich, nakúpia a odídu. Týchto prípadov by som vedel uvádzať mnoho. Myslím si, že najprv musia byť vytvorené podmienky na riadne fungovanie systému a až potom, keď je všetko zabezpečené, môžu prísť na rad sankcie. Takto mi to pripadá, že je to len ďalší pokus získať finančné prostriedky zo stále chudobnejšieho obyvateľstva.

Jaroslav Beneš, Petržalka
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?