Napísali ste nám 05/2000

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Chcem upozorniť na neoprávnený pohyb motorových vozidiel po chodníku a následné parkovanie na chodníku na Karadžičovej ulici v úseku medzi Krížnou a Záhradníckou ulicou. Na chodník nie je žiadny vjazd a autá jazdia po celom úseku pomedzi chodcov.

Keďže na túto stranu má dva vchody materská škola, pohyb áut je nebezpečný aj vzhľadom na deti vybiehajúce priamo pred autá jazdiace po chodníku. Vodiči nerešpektujú fakt, že na celom úseku sú kamenné stĺpiky, ktoré majú brániť prípadnému pakovaniu zo strany cestnej komunikácie, a že tu nie je žiadna značka povoľujúca parkovanie.

Nezanedbateľné je aj to, že obyvatelia bytov orientovaných do Karadžičovej ulice (najmä prízemie a prvé poschodie) sú obťažovaní výfukovými plynmi z áut, ktoré tu cúvajú a viackrát sa otáčajú pri obťažnom parkovaní medzi stromami na chodníku. Možno by postačilo umiestniť tu dopravnú značku Zákaz parkovania, príp. Zákaz vjazdu, ako aj prísnejšia kontrola zo strany mestskej polície.

Zuzana Sirotná, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Nadväzujem na článok Prečo nejdú eskalátory v podchodoch uverejnený predčasom v našich obľúbených novinách.  Poradila by som našim kompetentným, aby sa poučili v neďalekej Viedni, kde som bola milo prekvapená ich riešením. Eskalátor vo viedenských podchodoch sa zapne, keď sa pred neho postaví občan. Je to tým, že na nástupnom stĺpiku je „magické svetielko“ reagujúce na objekt pred eskalátorom. Nie som technicky zdatná, ale odborník by iste aj u nás vedel o tom porozmýšľať.

A navyše, ak je v podchodoch menší pohyb, ušetrila by sa energia. Ide o to, či máme natoľko civilizovaných občanov, ktorí by nezneužívali túto pomoc občanom, často aj starším. Iste sú aj v iných mestách tupí vandali, ktorým nie je nič cenné, ale vo Viedni eskalátory fungovali aj pri autobusovej stanici, kde sa premelie veľké množstvo rôznych ľudí.

G. S., Nové Mesto
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Strašne ma mrzí špina pred obchodmi.  Prosila by som kompetentných ľudí, aby nariadili obchodníkom každé ráno pozametať si pred obchodom. Za prvej ČSR boli chodníky vždy pekne pozametané a popolievané, až to voňalo čistotou. Dnes je na chodníkoch samá špina. Keby obchodníci trochu porozmýšľali, hneď by mali prísť na to, že im zákazníci nosia túto špinu do obchodov.

No naši obchodníci nepoznajú metlu, nepoznajú čistotu. Len hrabať peniaze za kadejaké handry, ktoré nakupujú v zahraničí za lacný groš na kilá a tu predávajú ako super tovar. Ja by som bola za to, aby každý, kto nebude mať pred obchodom čisto, dostal pokutu. Potom sa ľudia naučia poriadok. Hovorí sal, že Bratislava je špinavá. No kto ju špiní? Sami ľudia, ktorí odhadzujú papiere a cigaretové ohorky na chodník.

Zuzana Kazíková, Nové Mesto
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?