Na Veľkom Draždiaku vás čakajú novinky: prezliekacie kabínky i toalety

22.7.2018
0
Veľký Draždiak

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Napriek tomu, že Veľký Draždiak nie je pre stále nedoriešenú prekládku vysokého napätia oficiálnym prírodným kúpaliskom, je dlhé roky obľúbeným areálom. Samospráva sa preto neustále snaží spríjemniť a skvalitniť pobyt návštevníkov pri jazere. Najnovšie tak pribudli dve prezliekacie kabínky, ďalšie dve by mali byť nainštalované budúci týždeň.

"Návštevníci jazera sa tak budú môcť pohodlne a nerušene prezliekať do plaviek," priblížila Silvia Vnenková z oddelenia komunikácie s verejnosťou petržalského miestneho úradu. Jedna z kabínok stojí pri bufete vedľa súkromnej nemocnice s poliklinikou, druhá v blízkosti Ústavu lekárskej kozmetiky. Ďalšie pribudnú pri plážovom volejbalovom ihrisku a na brehu pri stožiari elektrického vedenia.

Tohtoročnou novinkou sú aj toalety. Mestská časť sa totiž s prevádzkovateľom reštaurácie Oáza dohodla na bezplatnom sprístupnení ich verejných toaliet pre návštevníkov Veľkého Draždiaka počas leta. K dispozícii sú v samostatnom objekte vedľa reštaurácie. Túto službu financuje samospráva zo svojho rozpočtu.

A to rovnako, ako každoročne zabezpečenú záchrannú zdravotnú službu. Tá na kúpajúcich či opaľujúcich sa návštevníkov areálu dohliada do 31. augusta, a to denne od 10. do 19. h. Slúžia vždy dvaja záchranári, ktorí majú k dispozícii čln, na ktorom robia aj pravidelné obhliadkové plavby po jazere, ako aj potápačské či základné zdravotnícke vybavenie. "Ovládajú prvú zdravotnú pomoc a ak by bolo niečo vážnejšie, tak máme dohodu s nemocnicou na Antolskej ulici, že tam môžu priniesť urgentný prípad alebo vážnejšie úrazy," doplnila Vnenková.

Hoci sú záchranári k dispozícii, samospráva opätovne upozorňuje, aby sa návštevníci správali zodpovedne a rešpektovali upozornenia zo strany záchranárov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?