Psíčkari: Staré Mesto opäť bezplatne ponúka vrecká na psie exkrementy

22.5.2018
Na nábreží zriadili voľný výbeh, psičkári ho ignorujú - Vybeh1
Páčil sa vám článok?

Psíčkári v Starom Meste budú mať zbieranie exkrementov po svojich štvornohých miláčikoch počas venčenia o čosi jednoduchšie aj v tomto roku. Mestská časť má aj pre rok 2018 pripravené "rolky" s 350 kusmi vreciek pre daňovníkov, ktorí majú svojich psov riadne prihlásených a zaplatenú predmetnú miestnu daň na tento rok

Vrecká bude miestny úrad vydávať aj dôchodcom a držiteľom ZŤP, ktorí sú od tohto miestneho poplatku za psa oslobodení. "Ide o doplnok k vreckám, ktoré mestská časť poskytuje Staromešťanom a návštevníkom na verejne prístupných miestach," uvádza samospráva na svojej webovej stránke. Vrecká si môžu obyvatelia vyzdvihnúť v Centre služieb občanom na miestnom úrade na Vajanského nábreží. Mestská časť zároveň pritom upozorňuje na povinnosť nových psíčkárov, ktorí by podľa zákona mali prihlásiť svojho psa po dovŕšení šiestich mesiacov.

Staré Mesto ponúka taktiež tri výbehy pre psov. Tie sa nachádzajú na Poľnej ulici, v parku Belopotockého a na Palárikovej ulici, v blízkosti Hlavnej stanice.

(TASR)

Páčil sa vám článok?