Na post predsedníčky BSK Kandiduje aj Ľudmila Farkašovská – budeme mať županku?

10.7.2017
0

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Svoju kandidatúru na post predsedníčky Bratislavského samosprávneho kraja ohlásila prvá žena – je ňou komunálna politička Ľudmila Farkašovská

Manželka poslanca NR SR za SNS Karola Farkašovského by mala mať v novembrových voľbách do vyšších územných celkom podporu vládnych strán Smer SD a SNS. Ľudmila Farkašovská (1962) sa stala verejne známou najmä vďaka pôsobeniu v televíznom prostredí, pracovala ako hlásateľka a moderátorka v Slovenskej televízii a robila aj rozhlasovú redaktorku v BBC World Service v Londýne. Tri roky pracovala aj ako redaktorka hlavného spravodajstva pre zahraničnú politiku v televízii Markíza.

V roku 2005 bola prvýkrát zvolená za poslankyňu BSK a v súčasnosti pôsobí vo funkcii námestníčky primátora Iva Nesrovnala. V rámci bratislavskej samosprávy je členkou grantovej komisie Ars Bratislavensis. Má tri deti – Ľudmilu, Danku a syna Petra. Jej manžel Karol má ešte syna Michala Farkašovského, ktorý takisto pôsobil v mediálnej sfére a objavoval sa na televíznej obrazovke ako redaktor či moderátor.

(ars, foto: abn)

Páčil sa vám článok?