Vodná priekopa konečne ožije

10.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Časť obľúbenej Vodnej priekopy v Starom Meste ožije už počas najbližšej letnej sezóny. Mestská časť Staré Mesto a Staromestská knižnica prichádzajú v rámci Kultúrneho leta 2001 s myšlienkou obnoviť vo voľnom priestranstve priekopy na Michalskej ulici letnú čitáreň Červený rak.

„Hlavným poslaním letnej čitárne bude umožniť Bratislavčanom, ale aj návštevníkom mesta v príjemnom prostredí čitateľské aktivity," hovorí riaditeľka Staromestskej knižnice Emília Jablonská. Letnú čitáreň chcú otvoriť už od 1. mája na 10 hodín denne. V čitárni bude k dispozícii 24 titulov časopisov, vrátane detských, a 17 titulov novín, medzi ktorými nebudú chýbať ani zahraničné tituly, ako napr. Wall Street Journal alebo Mladá fronta Dnes. Ponuku informačného fondu budú dopĺňať orientačné mapy, literatúra faktu o Bratislave, propagačné materiály a aktuálne programy kultúrnych podujatí. Všetky knižničné služby letnej čitárne budú bezplatné.

Predstava Starého Mesta o tohtoročnom využití Vodnej priekopy je však oveľa ambicióznejšia. „V rámci Staromestského kultúrneho leta tu chceme pripraviť celý rad kultúrnych podujatí," konkretizuje Dino Hutár, vedúci úseku kultúry miestneho úradu. „Nemali by chýbať večerné jazzové koncerty, ktoré bude možné vo veľkej pohode sledovať aj z Michalského mosta." Vo Vodnej priekope by ďalej Staré Mesto chcelo organizovať príležitostné výstavy, literárne večery a podobne. Vodná priekopa sa stane dejiskom šampionátu mladých šachistov.

Od oživenia časti Vodnej priekopy si samospráva sľubuje naštartovanie razantnejšieho postupu pri revitalizácii aj ostatných častí priekopy.

(miv)

Páčil sa vám článok?