Stavby musia byť označené

10.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Pracovníci staromestského miestneho úradu pred blížiacim sa sčítaním obyvateľov, domov a bytov vykonali obhliadku stavieb v Starom Meste. Cieľom bolo preverenie označenia stavieb súpisnými číslami a orientačnými číslami a označenie ulíc.

Viaceré stavby zostávajú naďalej nedostatočne označené tabuľkami so súpisnými a orientačnými číslami. Niektoré stavby majú zase tabuľky z predchádzajúceho číslovania. Nevyhnutnosť označenia stavieb vyplýva ich vlastníkom zo zákona o územnom a správnom usporiadaní SR a z vyhlášky o označovaní ulíc.

Všetci vlastníci, správcovia a nájomcovia budov by si vo vlastnom záujme mali čo najskôr označiť stavby súpisnými a orientačnými číslami. Ak nemajú nové tabuľky, môžu sa obrátiť osobne alebo telefonicky na stavebno-technické odd. miestneho úradu, Vajanského nábr. 3, tel.: 5924 6334.

Tabuľky so súpisným číslom hradí mestská časť, tabuľky s orientačným číslom si hradí vlastník budovy sám. Označiť stavby je potrebné najneskôr do 15. marca 2001, aby stavby v období sčítania od 19. mája do 10. júna 2001 boli riadne označené súpisným a orientačným číslom.

(miv)

Páčil sa vám článok?