Primátor oceňuje záujem ľudí o Bratislavu

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

O priebehu dní bratislavskej samosprávy Bratislava pre všetkých a plnení priorít rozvoja mesta sme sa pozhovárali s bratislavským primátorom Andrejom ĎURKOVSKÝM.

- V prvom rade sa chcem poďakovať Bratislavčanom i návštevníkom mesta za to, že prišli v takom hojnom počte. Veľmi ma teší obrovský záujem dozvedieť sa viac o meste, spoznať jeho históriu, zbierkové fondy múzea či galérie, alebo využiť niektoré z mestských služieb, ktoré po celý rok poskytujeme. Myslím si, že podujatie tento rok dosiahlo strop návštevnosti a v ďalších rokoch budeme do ponuky citlivo zaraďovať iba tie akcie, ktoré majú šancu zvládnuť nápor návštevníkov, aby sme mohli popri bezplatnom vstupe garantovať aj istý komfort a dobrý pocit z návštevy.

V rámci podujatia samospráva ohlásila skončenie obnovy Hlavného námestia a Farmaceutického múzea a dobudovanie pavilónu šeliem v ZOO. Ako hodnotíte ich prínos pre mesto?

- Som presvedčený, že po poslednej úprave bude Hlavné námestie ešte viac plniť svoj historický i aktuálny účel: byť komunikačným a stretávacím fórom a prirodzeným vyvrcholením pešej zóny a korza. Zoologická záhrada prežíva v posledných rokoch svoje najlepšie obdobie. Krásny nový pavilón šeliem bude iste veľkou atrakciou aj v ďalších mesiacoch. Návrat farmaceutického múzea U červeného raka je zadosťučinením tejto ojedinelej expozícii, ktorá sa bohatosťou zbierkového fondu zaraďuje k európskym unikátom.

Spomenuté aktivity patria do zoznamu priorít rozvoja mesta. Ktoré z ďalších priorít budú splnené v najbližšom období?

- Verím, že veľkým hitom leta bude zrekonštruovaný rodinný areál voľného času na mieste známom ako Partizánska lúka na Železnej studienke. Plánujeme ho otvoriť v posledný júnový víkend. Približne v rovnakom čase by mala byť ukončená rekonštrukcia električkovej radiály od tunela po koniec Obchodnej ulice. V lete tiež po rokoch sprístupníme kedysi obľúbenú letnú čitáreň v mestskej priekope a v závere letných prázdnin by sa mali spojiť Dlhé Diely priamou linkou MHD s centrom mesta vďaka duobusom.


Zhováral sa Juraj Handzo
NÁŠ ROZHOVOR

Páčil sa vám článok?