Funkciu dostal napokon až tretí uchádzač

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Hoci vo výberovom konaní na miesto riaditeľa podniku Verejnoprospešné služby v Petržalke dostali najviac bodov Vladimír Mrázik a Julián Lukáček, riaditeľské miesto napokon dostal tretí kandidát - Dušan Hruška.

Petržalská samospráva tak pokračuje v rozšírenej tradícii kumulácie funkcií - nový riaditeľ má kreslo aj v mestskom aj krajskom zastupiteľstve. Zhodu v názore dosiahli poslanci zadunajskej mestskej časti až na pokračovaní 34. schôdze miestneho zastupiteľstva - ani jeden z predchádzajúcich dvoch kandidátov nedokázal presvedčiť potrebnú polovicu poslancov.

Podľa hovorcu mestskej časti Bratislava - Petržalka Mareka Papajčíka dlhodobá absencia na poste šéfa Verejnoprospešných služieb sa na chode firmy neprejavila, pretože pod vedením zastupujúceho Pavla Kleinerta fungoval bezchybne. Okrem iného to ilustrujú aj úspešné revitalizácie Sadu Janka Kráľa a Chorvátskeho ramena. Viac problémov firme i mestskej časti robí nedisciplinovanosť niektorých obyvateľov. Napriek nepretržitej 24-hodinovej službe ponúkajúcej likvidáciu väčšieho odpadu na Čapajevovej ulici číslo 8 ľudia pri úpravách bytov túto možnosť nevyužívajú a stavebným odpadom znečisťujú okolie domov. Ten musí následne odstraňovať práve spoločnosťVerejnoprospešné služby Petržalka.

Páčil sa vám článok?