Kauza Matúška bude stáť asi až do jesene

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Ústavný súd Slovenskej republiky by mal rokovať o kauze voľby petržalského starostu až koncom augusta alebo v septembri. Uviedol to tlačový tajomník mestskej časti Bratislava - Petržalka Marek Papajčík.

„Odkedy sme zverejnili, že Peter Matúška poslal výzvu pani Kimerlingovej, aby mu odovzdala úrad a podpísal sa tam ako starosta, nemáme žiadne nové informácie. Pracujeme riadne ďalej a zariadime sa podľa definitívneho rozhodnutia Ústavného súdu,“ vyjadril sa hovorca petržalskej samosprávy.

V druhej polovici júna sa Ústavný súd zaoberal návrhmi P. Matúšku (nezávislý), ktorý namietal proti zaujatosti sudcu Ústavného súdu a žiadal zrušenie predbežného opatrenia, ktoré na žiadosť troch protikandidátov v starostovských voľbách súd nariadil. Týmto predbežným opatrením sa zamedzuje nástup P. Matúšku do starostovského kresla v Petržalke, pretože počas doplňovacích volieb v jeho prospech v okolí volebných miestností agitovali neznáme osoby a nad Petržalkou krúžila helikoptéra s transparentom na jeho podporu. Na základe týchto skutočností miestna volebná komisia odmietla vydať víťaznému kandidátovi Matúškovi osvedčenie o jeho zvolení za starostu. Funkciu petržalského starostu naďalej zastáva úradujúca zástupkyňa Viera Kimerlingová (KDH).

Páčil sa vám článok?