Chystajú obnovu Hviezdoslavovho námestia

7.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bez väčších problémov poslanci miestneho zastupiteľstva schválili rozpočet mestskej časti Staré Mesto na rok 2001. Aj ich zásluhou vstúpi mestská časť do nového roku s riadnym finančným plánom hospodárenia, bez rozpočtového provizória.

Potreby Starého Mesta v budúcom roku sú zohľadnené v príjmoch vo výške 361,7 milióna korún a výdavkoch 390 miliónov korún. Predpokladaným výsledkom hospodárenia má byť schodok vo výške 28,3 milióna korún.

Pochopiteľne v komisiách miestneho zastupiteľstva vzbudil najviac pozornosti projekt rekonštrukcie Hviezdoslavovho námestia. So 65 mil. korún pôjde o najväčšiu investičnú akciu Starého Mesta zrejme nielen v budúcnom roku, ale v celom volebnom období. Rozpočet zabezpečuje tiež pokračovanie v predinvestičnej príprave revitalizácie Námestia SNP a kompletnú rekonštrukciu nebytových priestorov Mestského domu na Františkánskom námestí 7. Nezvýšilo však na pôvodne schválenú rekonštrukciu budovy staromestského miestneho úradu.

Zatiaľ čo kapitálové výdavky tvoria 26 percent rozpočtu a z veľkej časti sú kryté prostriedkami z mimorozpočtových fondov, bežné výdavky tvoria takmer tri štvrtiny rozpočtu. Tradičnými adresátmi týchto peňazí sú činnosti spojené s ochranou životného prostredia, bytovým hospodárstvom, sociálnou starostlivosťou, verejnoprospešnými službami a miestnou kultúrou. Vlastná samospráva mestskej časti bude v budúcom roku stáť 59,8 milióna korún.

Celkové príjmy rozpočtu Starého Mesta budú v roku 2001 len na úrovni asi 90 percent príjmov dosiahnutých v minulých rokoch. Rizikovou kategóriou sú najmä podiely na daniach.

~ ~ ~
Hlavné mesto Bratislava pôjde do roku 2001 s rozpočtovým provizóriom. Na decembrovom zasadnutí o tom rozhodlo mestské zastupiteľstvo.

(miv, pol)

Páčil sa vám článok?