Mesto asi predá majetkové podiely

25.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava má záujem predať svoje podiely v obchodných spoločnostiach České aerolínie (ČSA), Matador-Obnova a Intertour, ako aj pohľadávky, ktoré pôvodne malo voči skrachovanej Slovenskej kreditnej banke (SKB).

Hlavné mesto Bratislava vlastní 0,98-percentný podiel v ČSA v nominálnej hodnote 26 miliónov 780-tisíc českých korún, 48,48 percenta v spoločnosti Matador - Obnova v nominálnej hodnote 147 miliónov 700-tisíc korún a 1,52 percenta v spoločnosti Intertour v nominálnej hodnote 2 milióny korún. Záujemcovia o kúpu uvedených akcií môžu svoje ponuky zasielať na adresu bratislavského magistrátu.

Hlavné mesto chce tiež predať svoje pohľadávky voči spoločnostiam Fenix Plus, Salviafarm, Chirana Injecta, ST-C a Salvia Holding v celkovej hodnote okolo 370 miliónov korún. Tieto pohľadávky pôvodne malo mesto voči skrachovanej Slovenskej kreditnej banke (SKB) a v máji roku 2000 ich po dohode prevzali uvedené spoločnosti.

Zámer predať majetkové účasti súvisí so snahou nového vedenia mesta o zlepšenie finančnej situácie Bratislavy. Primátor Andrej Ďurkovský už v minulosti uviedol, že možnosti zlepšenia vidí aj v prípadnom predaji neefektívnych majetkových účastí mesta v niektorých obchodných spoločnostiach.

(sita)
Páčil sa vám článok?