Sťažnosti rieši kontrolór, petície starosta

28.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

V priebehu roku 1999 dostal Útvar miestneho kontrolóra mestskej časti Staré Mesto celkom 273 sťažností, 10 petícií a tri podnety.

Z celkového počtu sťažností bolo 42 oprávnených, 99 čiastočne oprávnených a 124 neoprávnených. Miestny kontrolór naďalej rieši 8 sťažností, ktoré sa ukázali ako obťažnejšie. Najviac sťažností sa týkalo nedostatkov v domovom a bytovom fonde, vyúčtovania za služby spojené s bývaním, problémov spojených s užívaním bytov, s výstavbou bytov v podkroviach a nadstavbách.

Občania tiež poukazovali na nevyhovujúce parkovanie, neosvetlenie ulíc, narušovanie domového poriadku, nočného pokoja a susedského spolunažívania, činnosti niektorých prevádzok v Starom Meste a žiadali urýchlenie zaslania návrhov zmlúv o prevode bytov do osobného vlastníctva na vklad do katastra.

Prostredníctvom petícií občania vyjadrovali nespokojnosť s výstavbou podzemných garáží na Hviezdoslavovom námestí, s urbanistickou štúdiou pre územie na juhozápad od Mudroňovej ulice, so stavebnou činnosťou na Mikulášskej ulici. Vyjadrili sa tiež za zvýšenie bezpečnosti na Hlbokej ulici a proti pripravovanej nadstavbe domu na Urbánkovej ulici. Podnety sa týkali umiestnenia zastávky MHD na Mudroňovej ulici a zmeny dopravného režimu na Jelenej ulici. Riešili sa v spolupráci s magistrátom a komisiou dopravy.

Sťažnosti občanov rieši miestny kontrolór, sťažnosti proti činnosti poslanca miestneho zastupiteľstva, starostu a miestneho kontrolóra prešetruje mandátová komisia miestneho zastupiteľstva, zatiaľ čo petície občanov vybavuje starosta. V tomto roku miestny kontrolór zameria svoju pozornosť na príjmy a výdavky rozpočtu v súvislosti s čistením komunikácií, starostlivosťou o zeleň a detské ihriská. Komplexnú kontrolu vykoná v domove dôchodcov, hlbšie sa bude venovať kontrole vymáhania pohľadávok mestskej časti.

(miv)
Páčil sa vám článok?