Za pozemky zaplatia rekordnú sumu

27.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Staré Mesto schválilo na poslednom zasadnutí predaj pozemkov na Radlinského a Školskej ulici spoločnosti HYDROSTAV, ktorá tu chce realizovať projekt polyfunkčnej budovy v súlade s navrhovaným funkčným využitím v tejto lokalite.

Pôvodne boli dve parcely na nároží Starohorskej a Radlinského ulici určené na výstavbu novej budovy miestneho, okresného a daňového úradu Bratislava - Staré Mesto. Po tom, čo sa tento projekt ukázal ako finančne príliš náročný, sa o pozemok uchádzal bratislavský Hydrostav.

Poslanci Starého Mesta súhlasili s predajom za cenu 30 tisíc korún za jeden meter štvorcový, čo je od čias predaja pozemkov na výstavbu bankových budov NBS a VÚB najvyššia suma, akú mestu ponúkli za predaj nehnuteľností.

Predaj ešte podlieha udeleniu predbežného súhlasu primátora mesta ako štatutárneho zástupcu vlastníka nehnuteľnosti - hlavného mesta. Ak primátor súhlas udelí, pôjde zrejme o najefektívnejšie nakladanie s majetkom mesta za posledných päť rokov.

(miv)
Páčil sa vám článok?