Bratislava nemá dobrý orientačný systém

27.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Správne značenie ulíc, úradov a inštitúcií, zastávok MHD a ďalších dôležitých miest uľahčuje v meste orientáciu nielen turistom, ale aj domácim. V bratislavských uliciach sme sa ľudí pýtali, či má Bratislava dobrý a fungujúci orientačný a informačný systém.

Jaroslav G., advokát: Nie nemá. Napríklad cesty sú veľmi zle značené. Keď sa turista dostane autom do centra, má problém dostať sa z neho von. Malo by tu byť značenie dôležitých smerov, napríklad na Brno, Viedeň, Žilinu. Vôbec katastrofálne je napríklad značenie na Prístavnom moste. Lepšie by mohli byť označené dôležité miesta ako pošta, polícia, verejné záchody a podobne.

Andrea F., nezamestnaná: Ja si to ani nevšímam. Myslím, že niekde sú šípky ukazujúce, ako sa dostať na úrad alebo políciu. Iné označenie som si pravdu povediac ani nevšimla.

Eleonóra K., manažérka: Veľmi dobrý ten systém nie je. Všimla som si, že v rôznych mestských častiach je odlišný, ale najviac mi chýba prehľadné a jasné označenie ulíc. Nielen tabuľkou na začiatku a konci každej ulice, ktoré by malo byť bez problémov viditeľné, ale napríklad šípkami na stĺpoch, tak ako to majú v amerických mestách. Na každom rohu sú šípky, ktoré vás informujú, ktoré ulice sa v tom mieste stretávajú a ktorým smerom pokračujú. Tak isto by mali byť v centre šípky pre vodičov so smermi, ako sa dostať z centra, tak ako je to v iných európskych mestách. Potom sa vyhneme zbytočnému blúdeniu.

Peter S., študent: Orientovať sa v Bratislave nie je jednoduché. Na zastávkach MHD by mohli byť mapy s označením zastávok, aby človek vedel, kam a akým spojom sa čo najjednoduchšie dostať. Ešte by mohli byť lepšie označené rôzne inštitúcie, školy, turistické atrakcie, ktoré by pomáhali v orientácii.

Oliver K., vodič z povolania: V Bratislave je zlé značenie na cestách. Chýbajú smerové tabule v centre, ale aj na niektorých hlavných ťahoch.

(vel)

Páčil sa vám článok?