Nezvyčajný bedeker o meste ešte v predaji

21.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

V Mestskom informačnom centre, ktoré pôsobí v rámci Bratislavskej informačnej služby na Klobučníckej ulici 2, ponúkajú ešte posledných 100 výtlačkov publikácie Ako v Bratislave, ktorú na sklonku roku 1998 vydal Inštitút pre verejné otázky.

Trojica autorov P. Kresánek, M. Vajda a A. Štefáková podáva na takmer 300 stranách tohto informačne bohatého bedekra správu o stave hlavného mesta, o jeho súčasnej situácii, problémoch i vyhliadkach v najbližšej budúcnosti.

V tomto občianskom almanachu o živote a službách hlavného mesta nájde čitateľ kapitoly o historickom vývoji samosprávy v Bratislave (vrátane unikátneho prehľadu všetkých richtárov, mešťanostov a primátorov od roku 1280), o mestskej legislatíve, ochrane verejného poriadku, mestských organizáciách, financovaní a ekonomike mesta, o doprave, územnom plánovaní, odpadovom hospodárstve, sociálnej starostlivosti alebo o projektoch rekonštrukcií a novej výstavby.

Na tvorbe knižky sa na diaľku svojimi otázkami, pripomienky a podnetmi podieľali samotní Bratislavčania. Odpovede na vyše 30 najčastejšie kladených otázok tvoria osobitnú kapitolu.

Aj keď od vydania knihy vývoj živého organizmu, akým je mesto, postavil niektoré pasáže do iného svetla, Ako v Bratislave zostáva stále cenným sprievodcom v náročnej spleti samosprávnych úradoch a mestských projektov.

(bis)
Páčil sa vám článok?