Karlovka dokončuje vyhlášku o stavebnej uzávere

14.7.2007
0
Páčil sa vám článok?

Stavebný úrad mestskej časti Karlova Ves dokončuje verejnú vyhlášku o stavebnej uzávere lokality Dlhé diely, ktorej návrh schválili poslanci na poslednom zasadnutí miestneho zastupiteľstva.

Ako uviedla karloveská starostka Iveta Hanulíková, hotová vyhláška bude distribuovaná všetkým dotknutým osobám, ktoré majú nejaký vzťah k pozemkom alebo stavbám v danej lokalite a taktiež členom petičných výborov proti niektorým plánovaným výstavbám. Ak bude medzi občanmi kladne prerokovaná a nikto sa voči nej neodvolá, materiál bude postúpený Krajskému stavebnému úradu, ktorý by mal rozhodnúť o stavebnej uzávere.

"Tá by mala platiť až do času, kým nebude prijatý územný plán zóny Dlhé diely. V súčasnosti dávame dokopy všetky potrebné podklady na vypracovania tohto dokumentu," povedala Hanulíková. Doplnila, že stavebná uzávera sa nebude týkať stavieb, ktoré už majú vydané stavebné povolenie.

Ako ďalej informovala, do dnešného dňa nevydala na dotknutú lokalitu žiadne územné rozhodnutie. Hoci ju poslanec Branislav Zahradník na poslednom zasadnutí miestneho zastupiteľstva kritizoval, že s návrhom stavebnej uzávery neprišla skôr. Hanulíková je presvedčená, že doteraz konala správne. "Nenavrhla som síce stavebnú uzáveru skôr, ale nevydala som ani žiadne rozhodnutie pre akúkoľvek výstavbu. Pre mňa to je akási nepísaná stavebná uzávera," konštatovala starostka. Stavebná uzávera by podľa nej pomohla aspoň čiastočnému riešeniu dopravy, ktorá je "alfou a omegou a najpodstatnejším problémom na riešenie".

Podľa karloveskej starostky začal úrad pripravovať aj podklady na vypracovanie územného plánu zóny Dlhé diely. Miestni poslanci by sa podľa nej mali na zasadnutí zastupiteľstva koncom augusta alebo začiatkom septembra preto zaoberať aj vyčlenením finančných prostriedkov na jeho vypracovanie. Dodala, že ak dôjde k nejakým zmenám oproti novému územnému plánu Bratislavy, ktorý začne platiť v septembri, materiál budú schvaľovať mestskí poslanci.

(sita)

Páčil sa vám článok?