Poslanci schválili predaj lesíka na Krasovského

4.7.2007
0
Páčil sa vám článok?

Poslanci mestského zastupiteľstva schválili predaj lesíka na Krasovského ulici v blízkosti Sadu J. Kráľa spoločnosti International Property Development (IPD), ktorá tu mieni stavať.

Hlasovaniu predchádzala pomerne rušná rozprava, v ktorej odzneli hlasy za zachovanie lesíka i proti nemu. Objavil sa návrh, aby mesto odstúpilo od nájomnej zmluvy so spoločnosťou IPD, ktorá má pozemky v dlhodobom prenájme, vedenie mesta to však nepovažuje za možné. Nakoniec prešiel iba pozmeňovací návrh, ktorým sa zvýšila cena z pôvodných 4000 korún za štvorcový meter na 5000 korún  za štvorcový meter.

Výstavbe v lokalite na Krasovského ulici, proti ktorej protestovali občianske iniciatívy a ochrancovia prírody, tak už nič nestojí v ceste. Stavba je v súlade s územným plánom, stavebný úrad mestskej časti Bratislava - Petržalka už vydal územné rozhodnutie a spoločnosť IPD má aj povolenie na výrub 112 stromov, ktoré vydal obvodný úrad životného prostredia. Ako náhradu za ich výrub ponúkla mestskej časti tri milióny korún.

Spoločnosť IPD má pozemky pri Krasovského ulici v dlhodobom prenájme od júla 2004. Pôvodne tu chcela postaviť biznis hotel, parkovací dom a polyfunkčný dom. Po tom, čo sa proti zámeru zdvihla vlna odporu, spoločnosť IPD zámer prepracovala a väčšina stromov ostane zachovaná. Podľa prepracovaného zámeru, ktorý prezentovala vlani v októbri, plocha, na ktorej mal pôvodne stáť hotel, ostane nezastavaná, na mieste parkovacieho domu bude polyfunkčný dom a ráta sa aj s výstavbou hotela.

Na pozemku, ktorý je lemovaný čerpacou stanicou OMV, Krasovského ulicou, nájazdom na Starý most a Einsteinovou, je 437 stromov. Z nich ostane podľa návrhu 325, čo je asi 75 percent.

(juh)
Páčil sa vám článok?