Z podsvetia 09/2007

6.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA RAČIANSKEJ ULICI neznámy páchateľ lúpežne prepadol stávkovú kanceláriu. Predstieral, že si ide podať tiket. Namiesto toho päť minút pred záverečnou pod hrozbou použitia zbrane pracovníčke povedal: „Prepad, navaľ prachy.“ S lupom niekoľko tisíc korún ušiel, polícia po ňom pátra. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin lúpeže.

NA ODBORÁRSKEJ ULICI neznámy páchateľ popísal hákovými krížmi a neidentifikovateľnými výrazmi steny základnej školy na rozlohe asi dvadsiatich metrov. Odhadovaná výška škody je 16-tisíc korún. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci a prečinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd. Po páchateľovi polícia pátra.

NA ULICI ODBOJÁROV sedem mladých mužov rozbíjalo stánok PNS. Privolaní policajti ich zadržali a predviedli na policajné oddelenie, kde ich vypočuli a následne prepustili. Mladíci sa dopustili priestupku proti majetku. U jedného z nich zaistili policajti neznámu zelenú sušenú rastlinu. To, či ide o drogy, ukážu až výsledky kriminalistickej expertízy.

NA DEVÍNSKEJ CESTE kontrolovala policajná hliadka privolaná cez linku 158 v autobuse MHD troch mladíkov. Tí mali fixkou nakresliť v autobuse hákový kríž a ďalšie nápisy. Všetci traja skončili na policajnom oddelení v Karlovej Vsi. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd.

NA DULOVOM NÁMESTÍ mladík v spoločnosti svojich dvoch rovesníkov rozbil na predajni mäsiarstva a na lekárni výklad. Mladíci ďaleko neušli, na Košickej ulici ich chytili privolaní policajti. 19-ročný Lukáš z Bratislavy sa nevyhol trestnému stíhaniu, za poškodzovanie cudzej veci čelí obvineniu. Rozbitím dvoch výkladov spôsobil škodu za 70-tisíc korún.

NA STAVBÁRSKEJ ULICI skončil v rukách polície i 24-ročný Ján z Bratislavy, ktorý prechovával u seba 52 papierových skladačiek s hnedým práškom. Expertíza potvrdila, že išlo o 2,86 g heroínu s prímesou kofeínu s účinnou látkou 10,1% hmotnostných. Vyšetrovateľ ho obvinil pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov a umiestnil ho do cely policajného zaistenia.

NA TUPOLEVOVEJ ULICI horelo osobné motorové vozidlo BMW 3. Oheň spôsobil na vozidle škodu asi za pol milióna korún. Požiar poškodil aj dve vedľa stojace autá. Zisťovateľ príčin požiarov na mieste nevylúčil, že išlo o úmyselne založený požiar.

(ver)
Páčil sa vám článok?