Z podsvetia 08/2007

28.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

V CHATOVEJ OBLASTI KRČACE 35-ročný Slavomír z okresu Poprad lúpežne prepadol 52-ročného muža a pod hrozbou usmrtenia pýtal od neho peniaze. Jeho úmysel však prekazil ďalší muž, ktorý prišiel na miesto. Prepadnutému nebola spôsobená škoda a neutrpel ani zranenie. Vyšetrovateľ obvinil Slavomíra z trestného činu lúpeže a umiestnil ho v cele s návrhom na vzatie do väzby. Za lúpež mu hrozí najmenej trojročné väzenie.

NA LAMAČSKEJ CESTE v priestoroch prízemnej garáže hypermarketu policajti kontrolovali skupinu mužov. Počas kontroly sa nečakane objavil ďalší muž, ktorý s nožom v ruke fyzicky napadol jedného zo skupiny mužov a spôsobil mu bodno-reznú ranu na krku. Policajti útočníka zadržali. Napadnutý 28-ročný Martin bol prevezený do nemocnice, zo zranení sa bude liečiť asi jeden až dva mesiace. Útočník, 34-ročný Pavol G. z okresu Skalica, čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu, za ktorý mu hrozí trest odňatia až na dvadsať rokov. Pavla G. umiestnili do cely a vyšetrovateľ dal podnet na jeho vzatie do väzby.

NA KRIŽOVATKE ULÍC RAČIANSKA - ČERNOCKÉHO našli colníci pri kontrole vozidla Mitsubischi Eclipse, v ktorom bol 36-ročný Ján H. z Bratislavy, plastové vrecko s obsahom žltej kryštalickej látky s hmotnosťou necelých 31 gramov. Expertíza ukázala, že ide o metamfetamín s koncentráciou účinnej látky 75,5% hmotnostných, čo zodpovedá 584 až 1169 obvyklým dávkam drogy. Vyšetrovateľ vzniesol voči Jánovi H. obvinenie zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok. Obvinený bol na základe rozhodnutia sudcu vzatý do väzby. Hrozí mu trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

NA TRNAVSKEJ CESTE sa neznámy páchateľ vlámal do priestorov firmy. Odcudzil rôzne zariadenia pre gastronómiu, motocykel, hotovosť a počítačovú techniku. Páchateľovi sa zrejme málilo. Z príručného trezoru patriaceho ďalšej spoločnosti odcudzil hotovosť vo výške 11-tisíc korún. Celkove spôsobil škodu za 800-tisíc korún.

NA MÝTNEJ ULICI došlo k vlámaniu do vozidla Fiat. Na dverách vozidla bol poškodený zámok a z prístrojovej dosky bolo odcudzené autorádio. Privolaní policajti na mieste zadržali podozrivého 27-ročného muža z Bratislavy a pri kontrole u neho našli autorádio pochádzajúce z vozidla. Muža predviedli na policajné oddelenie v Starom meste. Michal K. teraz čelí obvineniu z trestného činu krádeže, za ktorý mu hrozí až dvojročný trest odňatia slobody.

(ver)

Páčil sa vám článok?