Správy z podsvetia 23-24/2001

28.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA KRÍŽNEJ ULICI v pivničných priestoroch bývalého bufetu Centrál našli mŕtvolu neznámeho muža vo veku 50 až 55 rokov. Obhliadajúci lekár nevylúčil cudzie zavinenie jeho smrti, a preto nariadil súdnu pitvu. Totožnosť neznámeho muža v súčasnosti zisťuje polícia.

NA PREDSTANIČNOM NÁMESTÍ zastavili a napadli neznámi mladíci 47-ročného pána Jozefa z Trnavy. Najprv mu začali trhať z pleca ruksak a keď sa začal brániť, fyzicky ho napadli. Ruksak s osobnými vecami a 2400 korunami mu vzali. Prehľadali mu aj vrecká a obrali ho aj o posledných 270 korún, ktoré mal ukryté v nohaviciach. Pán Jozef sa zo zranení, ktoré utŕžil, bude liečiť asi sedem dní.

NA OBCHODNEJ ULICI napadol mladý Šamorínčan 47-ročného Američana. Mladík napadol cudzinca po tom, čo mu Američan odlomil spätné zrkadlo na aute. Mladík si na ňom doslova vybil zlosť a niekoľkokrát ho durel palicou po hrudníku a chrbte a zlomil mu tri rebrá. Zranenia Američana si vyžiadajú minimálne mesačnú liečbu, mladého útočníka stíhajú na slobode.

V HORSKOM PARKU v chatkárskej oblasti chytili dvoch z trojice mladíkov, ktorí sa dobýjali do jednej z chatiek, dvaja bezdomovci - 36-ročný Pavol H. a 27-ročný Koloman M. Mladíkov zbili a prinútili ich rúbať drevo. Dôvodom vraj bolo, že k vlámaniam v tejto chatkárskej oblasti dochádza často a majitelia chatiek ich pripisujú práve bezdomovcom, ktorí sa tu vyskytujú. Bezdomovci chlapcov pustili až po tom, keď vyložili všetko z vreciek a vyzliekli sa do spodnej bielizne. Okrem toho ich nútili rúbať drevo, aby si vraj zarobili na polievku, ktorú im bezdomovci chceli dať. Čudný prípad mal dohru v podobe obvinenia bezdomovcov z obmedzovania osobnej slobody a vydierania.

NA MLYNSKÝCH NIVÁCH pred budovou stanice SAD neznámy mladík vytrhol rovno z ruky mobil 21-ročnej dievčine a pokúsil sa s ním ujsť. Ďaleko sa však nedostal - podľa popisu ho hliadka zadržala na Svätoplukovej ulici. Noc strávil 21-ročný Milan P. z Petržalky na policajnom oddelení, odkiaľ ho ráno prepustili s obvinením z krádeže. Stíhať ho budú na slobode.

NA TOMÁŠIKOVEJ ULICI pri kontrole bývalého objektu pizzerie, kde zvyknú prespávať všakovaké osoby, najmä však bezdomovci, policajná hliadka zadržala 31-ročného Jaromíra H. z Nových Zámkov, na ktorého je vydaný zatykač.

NA ÚDERNÍCKEJ ULICI sa obeťou surovej lúpeže stala rakúska turistka. 67-ročná pani z Karlsdorfu sedela vo svojom tmavomodrom Hyundai Lantra, keď ju zastavil neznámy muž. Po otvorení dverí ju vytiahol z vozidla, potom doňho sám nastúpil a odišiel na neznáme miesto. Pani Silvia sa zo šoku dlho nevedela spamätať a lúpež ohlásila až o tri hodiny. Pátranie po lúpežníkovi je zatiaľ bezvýsledné.

NA HRONSKEJ ULICI pracovníci Národnej protidrogovej jednotky vykonali v jednom z bytov domovú prehliadku. Zaistili pri nej igelitové vrecúška s hnedým práškom a narkomanské náčinie. Analýza preukázala, že vo vrecúškach bol heroín s prímesou kofeínu a paracetamolu, z ktorého by sa dalo vyrobiť sto dávok a na drogovom trhu by stál asi 40-tisíc korún. V byte zadržali 44-ročného dílera, ktorého vyšetrovateľ obvinil z drogovej trestnej činnosti a dal ho do cely policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby.

(ver)

Páčil sa vám článok?