Alkohol za volantom: Policajti počas víkendu zastavili viacerých opitých vodičov

21.10.2024
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Počas víkendu sa bratislavskí policajti stretli s viacerými opitými vodičmi. Viac nám prezradila policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Prvého vodiča si policajti všimli v Podunajských Biskupiciach na ulici Svornosti v nedeľu krátko po 19:20 h. Jeho jazda s vozidlom značky Volkswagen, ktorá hneď vzbudila pozornosť, spočívala v „úzkom“ jazdnom pruhu od kraja po kraj. „Úzky“ pruh dal policajtom signál, pre ktorý bol práve tento 50 – ročný vodič zastavený a podrobený dychovej skúške, ktorá v jeho prípade skončila s výsledkom 2,48 promile. Muž po svojom čine skončil v cele policajného zaistenia," uviedla Šimková.

Druhého vodiča zastavili taktiež v nedeľu medzi obcami Nová Dedinka a Tureň okolo 21:22 h. Vodič (43) na aute Škoda s vykonaním dychovej skúšky súhlasil. Následne nafúkal 2,98 promile a skončil v cele policajného zaistenia. Oboch vodičov obvinili z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, hrozí im trest odňatia slobody až na jeden rok.

Za uplynulý víkend policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave zaznamenali spolu sedem vodičov, ktorých dychová skúška bola vyššia ako jedno promile, čo sa už považuje za trestný čin..
(ms)

Páčil sa vám článok?