Vodiča museli z auta hasiči vystrihnúť: Zverejnili detaily vážnej nehody električky s Peugeotom v Dúbravke

16.10.2024
0

Zdroj: FB/Mestská polícia Bratislava

Páčil sa vám článok?

V pondelok sme vás informovali o vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala 14.10. krátko po 18:00 h na križovatke ulíc Harmincova a M. Schneidera Trnavského v Dúbravke. Bratislavskí mestskí policajti dnes o nej zverejnili ďalšie informácie

"Podľa doterajších informácií tu z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k zrážke osobného motorového vozidla zn. Peugeot 208 s električkou. V dôsledku zrážky zišla električka mimo koľajníc, vodič motorového vozidla zostal zakliesnený vo vozidle, a následne bol privolanou záchrannou službou prevezený do jednej z nemocníc," informoval nás ešte v pondelok hovorca štátnej polície Michal Szeiff. 

Nehodu, vykoľajenú električku a zničené auto však ako prví spozorovali mestskí policajti z Dúbravky, ktorí okamžite pribehli na pomoc. "Vodič osobného vozidla sa z neho nedokázal dostať von, nakoľko mal nohu zakliesnenú v plechoch auta. Hrozivejšie bolo ale otvorené zranenie hlavy," priblížila Mestská polícia Bratislava na sociálnej sieti.

Vodič osobného auta bol našťastie pri vedomí a komunikoval. Okamžite preto privolali všetky záchranné zložky. Policajti sa s ním snažili komunikovať a upokojovať ho. Muž sa sťažoval na chlad. Jeden z členov posádky ho preto prikryl svojou služobnou bundou. Policajti si pripravili aj automatický externý defibrilátor, keby došlo k najhoršiemu.

Muža vyslobodili až hasiči. "Hasičom sa muža podarilo zo zničeného auta napokon vystrihnúť a posádka Záchrannej zdravotnej služby ho následne previezla do nemocnice," priblížili mestskí policajti.

Zdroj: FB/Mestská polícia Bratislava

Vodiča z auta vyslobodili hasiči.

Zároveň dodali: "Ak sa v budúcnosti stanete svedkami podobných situácií, pred natáčaním alebo fotografovaním nehody uprednostnite radšej hovor na linku tiesňového volania 112. Prioritou je záchrana života a zdravia a pri takýchto situáciách môžu rozhodovať sekundy."

Zdroj: MsP Bratislava

Auto náraz zdemoloval.

(sp)

Páčil sa vám článok?