Problémové okolie Páričkovej: Policajti zadržali mužov, ktorí vykradli pivnice

10.10.2024
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Lokalita 500 bytov v bratislavskom Ružinove už zďaleka nie je takou ideálnou lokalitou na bývabnie ako v minulosti. Miestni obyvatelia si sťažujú na množstvo drogovo závislých a zlodejov, ktorí sa tu aktuálne pohybujú. Policajtom sa najnovšie podarilo zadržať mužov, ktorí vykradli pivnice.

Zhoršenie situácie v lokalite spôsobuje viacero faktorov. Jednak je to otvorenie autobusovej stanice Nivy s nákupným centrom, kde sa premelie obrovské množstvo ľudí z celého Slovenska i zahraničia. Masa ľudí, v ktorej sú "cezpoľní" i cudzinci je ideálnym terčom pre zlodejov. Zároveň sa pri autobusovej stanici na Páričkovej ulici nachádzajú záložne, v ktorých možno ukradnuté veci okamžite speňažiť. Miestni obyvatelia si už dlhšie sťažujú na vysoký výskyt drogovo závislých, ktorí sa pohybujú v okolí. Na detskom ihrisku bolo možné nájsť pohodené ihly a striekačky. V utorok sa tu policajtom podarilo zadržať mužov, ktorí vykradli pivnice.

"Podľa doterajších informácií mali v súčasnosti už obvinení muži v doprovode ďalšieho muža  krátko pred 03.00h za použitia násilia vypáčiť vchodové dvere a následne dvere do pivničných priestorov v obytnom dome na Trnavskej ceste v Bratislave. Odtiaľ z jednotlivých pivničných kobiek odcudzili bicykel, elektrickú kolobežku, sklenenú vodnú fajku, kufrík s náradím ako aj priemyselný vysávač. Škoda, ktorú týmto konaním spôsobili, bola vyčíslená na 1.160 eur, pričom pri skutku spôsobili škodu na poškodených dverách, ktorá bude predmetom ďalšieho dokazovania. Po krádeži z miesta následne odišli," informoval nás policajný hovorca Michal Szeiff.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Z troch mužov dvoch policajti obvinili.

V ten istý deň v utorok krátko po 09.00 h, mužov s ukradnutými vecami spozorovali policajti z kriminálnej polície na Páričkovej ulici. Policajti trojicu mužov zastavili a v bezprostrednej blízkosti záložne skontrolovali. Následne ich zadržali.

Zdroj: ms

V okolí dvoch záložní sa pohybuje mnoho pochybných ľudí.

Obvineniu zo zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva už čelia dvaja Bratislavčania – 46-ročný René F. a 35-ročný Mário L.

Zdroj: ms

Záložňa je priamo pri autobusovej stanici.

Zdroj: ms

Na tomto detskom ihrisku v lokalite 500 bytov nachádzajú rodičia ihly a striekačky po drogovo závislých.

(ms)

Páčil sa vám článok?