Razie v bratislavských kluboch: Policajný prezident sa stretol aj s primátorom Vallom

2.10.2024
0

Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Páčil sa vám článok?

Policajný prezident Ľubomír Solák sa pre razie v bratislavských kluboch stretol s prezidentom Finančnej správy (FS) Jozefom Kissom, náčelníkom Mestskej polície (MsP) Bratislava Miroslavom Antalom a primátorom Bratislavy Matúšom Vallom.

Na stretnutí prediskutovali možnosti zefektívnenia spôsobu výkonu postupov tak, aby sa ľudí, ktorí protiprávnu činnosť nepáchajú, týkali čo najmenej. Informovalo o tom oddelenie komunikácie policajného prezídia.

"Uvedomujeme si, že takéto akcie si vyžadujú zložité procesné úkony, ktoré sa môžu dotknúť aj návštevníkov podujatí či prevádzkovateľov podnikov, ktorí nepáchajú protiprávnu činnosť," vyhlásilo prezídium. Zdôraznilo, že registrácia tržieb podnikmi je dôležitá.

Policajti takisto informovali, že počas poslednej akcie zaistili niekoľko plastových vreciek s obsahom bielej kryštalickej látky. Na osobnej slobode obmedzili päť osôb.

Hlavné mesto zastáva názor, že akýkoľvek policajný zásah by mal byť primeraný. "Posledné razie v bratislavských hudobných kluboch vzbudili o ich primeranosti oprávnené pochybnosti. Vyhraňujeme sa takisto voči niektorým interpretáciám týchto razií, ktoré hudobné kluby v našom meste vykresľujú ako miesta kriminality a mladých ľudí ako feťákov. Nie je to tak," uviedol hovorca Bratislavy Peter Bubla. Dodal, že mesto na stretnutí upriamilo pozornosť aj na iné miesta a lokality v Bratislave, kde dochádza k páchaniu drogovej trestnej činnosti, ktorá nielen obťažuje, ale v niektorých miestach aj priamo ohrozuje ich obyvateľov.

Mestská polícia v súvislosti s poslednou raziou uviedla, že do poslednej chvíle nevedela, o akú akciu má ísť. Rovnako, že jej úlohy boli spojené len so zabezpečením vstupu do priestorov. "Mestskí policajti a policajtky sú vybavení telovými kamerami, ktoré zaznamenávali ich konanie. Aj vďaka nim vieme zabezpečiť, aby sa naši policajti správali úctivo a slušne. Priebeh akcií, ktoré vedú alebo na ktorých sú spoluúčastní, vždy následne vyhodnocujeme," doplnil vedúci oddelenia komunikácie MsP Peter Borko. Dodal, že mestská polícia do budúcna plánuje potrebu svojej účasti na tomto type akcií prehodnotiť.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v stredu vyhlásil, že polícia bude v boji proti drogám v kluboch a školách veľmi tvrdo postupovať.

(TASR)

Páčil sa vám článok?