Výčiny počasia: V Bratislave padali na cesty konáre i celé stromy

13.9.2024
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavký kraj

Páčil sa vám článok?

Policajné hliadky v Bratislave v priebehu predchádzajúcich hodín vyrazili k ďalším udalostiam, ktoré spôsobili výčiny počasia, najmä silný vietor.

"Na Beňadickej, Zámockej a Medenej ulici policajti opäť vykonávali potrebné úkony z dôvodu pádu odlomených konárov na motorové vozidlá," informovala nás policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

Policajti vyrazili aj na Prístavnú ulicu, kde silný vietor spôsobil pád  stromu, ktorý spadol na cyklochodník. Na Budatínskej ulici taktiež padnutý strom znemožnil prístup do garáží.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavký kraj

Spadnuté konáre poškodili auto na Zámockej.

Vietor obmedzil cestnú premávku aj na Devínskej ceste, keď v blízkosti Zlatých schodov spadli na vozovku dva stromy. K pádu stromu došlo aj za Svätým Jurom v smere do Bratislavy.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavký kraj

V Devíne je na niektorých komunikáciách v blízkosti riek voda. 

"Policajti okrem preverení priebežne monitorujú situáciu v blízkostí riek," dodala Šimunková. Momentálne je voda na Slovanskom nábreží v Devíne. Polícia odporúča občanom, aby sa nezdržiavali v blízkosti stromov.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavký kraj

Voda na sútoku Dunaja a Moravy v Devíne bola ešte v koryte.

Búrlivý vietor a podmočený terén spôsobili vyvrátenie viacerých stromov aj v Ružinove. "Srdce mi puká, keď vidím krásnu lipu na Súťažnej, vyvrátený orech oproti BSK, na Palkovičovej zasa ďalší strom preveril odolnosť našej lavičky," priblížil na sociálnej sieti starosta Ružinova Martin Chren. Lipy spadli aj na hokejbalové ihrisko v lokalite 500 bytov. 

FOTOGALÉRIA (Spadnuté stromy v Ružinove):

"Na zajtrajší deň máme v pohotovosti dva pilčícke tímy a zasahovať vieme podľa potreby. Celý víkend bude v pohotovosti aj jeden tím na prečerpávanie vody," dodal.

(ms)

Páčil sa vám článok?