Chytili podpaľača, ktorý má na svedomí bufet na hrádzi v Petržalke

10.9.2024
0

Zdroj: Archív M. H.

Páčil sa vám článok?

Ešte v marci Bratislavčanov nepríjemne zaskočil požiar, ktorý zničil obľúbený bufet fungujúci 23 rokov na hrádzi v Petržalke. Podpaľača, ktorého pri čine zachytili kamery, už policajti vypátrali. Ukázalo sa, že na svedomí má aj ďalší požiar, konkrétne altánku v blízkosti kostola.

"Prvý z požiarov sa stal v skorých ranných hodinách začiatkom marca, kedy mal v petržalskej oblasti Janíkov dvor v objekte bufetu zapáliť stoličku nachádzajúcu sa pri vchodových dverách a po jej dohorení mal následne prisunúť pod prístrešok bufetu plastový kontajner na papier, ktorý mal zapáliť," priblížila čin podpaľača policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

Požiar úplne zničil čelnú stenu bufetu, interiér a ďalšie veci a tovar nachádzajúci sa v jeho vnútorných priestoroch.

Zdroj: Archív M. H.

Podpaľača zachytili kamery.

O pár mesiacov neskôr podpaľač opäť vyčíňal. V noci 13. júna 2024 sa v areáli kostola pri Chorvátskom ramene rozhodol zapáliť zapaľovačom fóliu s paletami nachádzajúcimi sa v altánku. Po založení ohňa ihneď z miesta ušiel.

O prípade sme písali tu:

Policajti včera dopoludnia zadržali  38-ročného Eduarda K. z Bratislavy. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu poškodzovania cudzej veci. Aktuálne je umiestnený v cele policajného zaistenia.

(ms)

Páčil sa vám článok?