FOTO a VIDEO: Požiar na Bielym krížom sa nadránom podarilo zlikvidovať, zasahovali hasiči z celej Bratislavy

9.9.2024
0

Zdroj: HaZZ

Páčil sa vám článok?

Od nedeľňajšieho poludnia až do pondelkového (9. 9. 2024) rána bojovali hasiči s lesným požiarom, ktorý vypukol nad Bielym krížom v lokalite bratislavskej mestekej časti Rača.

Ako nás dnes ráno informoval hovorcaKrajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave Štefan Koči, dymenie z lesa im nahlásili krátko pred 11.00 hod. ohlásené dymenie z lesa v blízkosti lokality Biely kríž im nahlásili v nedeľu krátko pred 11.00 h.

"Zasahujúci hasiči po príjazde na miesto udalosti zistili, že požiar má rozlohu približne 200 x 200 metrov a nachádza sa v ťažko prístupnom teréne. Požiarovisko bolo postupne rozdelené na štyri zásahové úseky, pričom na monitorovanie situácie bol využívaný aj dron s termovíziou. Požiarom bolo zasiahnuté územie s rozlohou viac ako 8,5 hektára," uviedol Koči.

FOTOGALÉRIA:

Hasičom sa požiar podarilo lokalizovať približne o 22.00 hod. Následne vyhľadávali a dohášali skryté ohniská. Po nočnom monitoringu požiaroviska bol požiar zlikvidovaný dnes nadránom.

Príčina vzniku požiaru a výška vzniknutej škody svyšetrujú.

Video z požiaru:

Pri požiari zasahovali hasiči z Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy a z Okresného riaditeľstva HaZZ v Pezinku s 12 kusmi techniky a zároveň aj členovia dobrovoľných hasičských zborov zo Stupavy, Záhorskej Bystrice, Ružinova, Petržalky, Devína, Rače, Svätého Jura, Ivanky pri Dunaji, Rovinky, Rusoviec, Podunajských Biskupíc, Pezinka, Mosta pri Bratislave, Devínskej Novej Vsi a Dúbravky s 20 kusmi hasičskej techniky.

(ms)

Páčil sa vám článok?