Obeť streľby v Čunove prehovorila: Agresorom bol môj expartner, dlhodobo ma prenasledoval

19.8.2024
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Bratislavou v nedeľu (18.8.) pred deviatou večer večer otriasol prípad streľby, ku ktorej došlo v mestskej časti Čunovo. Muž na Hraničiarskej ulici najskôr viackrát strieľal po žene, potom obrátil zbraň proti sebe. Zraneniam, ktoré si spôsobil, podľahol. Postrelená žena, ktorá skončila v nemocnici s viacerými zraneniami, po prebratí z narkózy prehovorila.

Obeť streľby pre portál topky.sk, prezradila, čo sa v osudný nedeľný večer stalo. "On ma mesiace prenasledoval, stalkoval, vyhľadával. Nešla som na políciu, pretože sa mi vyhrážal, že mi zabije môjho syna. Poznal môjho nového priateľa, úžasného muža. Vedel, ako sa volajú jeho deti. Vyhrážal sa, že aj im ublíži,"  povedala v nemocnici pre topky.sk zranená 43-ročná Michaela. Útočníkom bol jej 58-ročný expartner, ktorý sa nevedel zmieriť s rozchodom.

A čo sa v osudný večer stalo? Michaele zazvonil telefón, myslela si, že volá známy, od ktorého si objednala sviečky. Hlas ju navigoval, aby si ich išla vyzdvihnúť do schránok zásielkovej služby. Keď prišla na miesto, tam už čakal jej expriateľ. Opäť začal riešiť, pre ktorého z mužov sa rozhodla, ona mu zopakovala, že sú definitívne rozídení a už sa to nezmení.

"Dobre, tak si ťa vezmem so sebou," mal jej povedať expriateľ. Ako ďalej opísala pre topky.sk, muž mieril priamo na ňu, no pri prvom pokuse o streľbu sa mu v zbrani niečo zaseklo. Dala sa teda na útek, prenasledoval ju a opakovane strieľal. Je malým zázrakom, že niekoľko strelných rán prežila a v súčasnosti už je Michaela v stabilizovanom stave.

Zdroj: Google Maps

​Hraničiarska ulica v Čunove, kde došlo k útoku na vystrašenú ženu.

O prípade sme vás informovali už včera. "Podľa doterajších informácii na Hraničiarskej ulici, mal muž viacerými ranami postreliť ženu z krátkej strelnej zbrane, pričom následne zbraň použil voči sebe a tým si spôsobil zranenie, ktorému na mieste podľahol. Žena utrpela viaceré zranenia vyžadujúce si ošetrenie. Iné osoby zranenia neutrpeli," uviedol v nedeľu večer policajný hovorca Michal Szeiff.

"Zo strany vyšetrovateľa odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave bolo v tejto súvislosti už začaté trestné stíhanie, a to vo veci zločinu zabitia a obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu," dodal dnes Szeiff.

(ms)

Páčil sa vám článok?