Šialené ráno v Ružinove: Nadrogovaný vodič narážal do všetkého naokolo, zadržali ho zamestnanci podniku VPS

16.8.2024
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavký kraj

Páčil sa vám článok?

Ráno ako z akčného filmu zažili dnes (piatok 16.8.2024) v Bratislave dvaja zamestnanci Ružinovského podniku verejno-prospešných služieb. Namiesto polievania zelene a podobnej činnosti bojovali so šialencom za volantom, ktorý ohrozoval všetkých naokolo.

K dramatickým udalostiam došlo okolo ôsmej ráno. "Pri obhliadke na Trnávke zbadali vodiča, ktorý búral do všetkého, čo mal okolo seba, zrazil takmer niekoľko ľudí, zavinil viaceré dopravné nehody a s poškodeným vozidlom unikal ďalej. Naši kolegovia ho naháňali až na križovatku Ivanskej s Galvaniho k Avionu, kde opäť nabúral do auta pred sebou. Odvážni pracovníci ho zablokovali, odobrali mu kľúče od vozidla a privolali políciu," priblížil hrdinské počínanie zamestnancov VPS na sociálnej sieti Martin Patoprstý, ktorý je v Ružinove vicestarostom i miestnym poslancom.

Polícia podľa jeho slov na miesto dorazila rýchlo a vodič ihneď skončil s putami na rukách. Následný test ukázal, že bol pod vplyvom drog.

Zdroj: FB Martin Patoprstý

Na miesto rýchlo dorazili policajti.

"Klobúk dole pred našimi kolegami, ktorí riskovali vlastné zdravie, aby eliminovali ohrozenie ostatných a nebáli sa zakročiť. Rovnako treba pochváliť políciu za rýchly príchod a zadržanie páchateľa. Tento príbeh má našťastie dobrý koniec, no pri autentických výpovediach kolegov mi prechádzal mráz po chrbte, čo všetko sa mohlo stať a ako tragicky to mohlo dopadnuť," dodal Patoprstý.

Zdroj: FB Martin Patoprstý

Vodiča osobného auta spútali.

Udalosť nám potvrdil aj policajný hovorca Michal Szeiff. "Krátko po 08.00 h sme na linke 158 prijali informáciu o vozidle  Volkswagen, ktorého vodič ohrozuje iných účastníkov cestnej premávky v smere na Galvaniho ulicu. Policajti muža na mieste obmedzili na osobnej slobode, pričom ho podrobili orientačnému testu na prítomnosť omamných a psychotropných látok v tele. Ten skončil s pozitívnym výsledkom," uviedol Szeiff potvrdzujúc, že k incidentu došlov v blízkosti križovatky ulíc Galvaniho a Ivánska.

Zdroj: FB Martin Patoprstý

Vodič unikal aj na poškodenom aute.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavký kraj

Auto, z ktorého pracovníci VPS vytiahli šialeného vodiča.

(ms)

Páčil sa vám článok?