Škôlku na Podzáhradnej zachvátili plamene, horela strecha

7.8.2024
0

Zdroj: HaZZ

Páčil sa vám článok?

V bratislavských Podunajských Biskupiciach vypukol v utorok 6.8. večer požiar. Hasiči vyrazili ku škôlke na Podzáhradnej ulici.

"V priebehu včerajšieho večera (06.08.2024) boli policajti druhého bratislavského okresu vyslaní na preverenie oznámenia o požiari materskej škôlky na Podzáhradnej ulici," informovala nás policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Po príchode na miesto policajti zistili, že horí strecha budovy. Na miesto prišli hasiči, ktorým sa požiar podarilo uhasiť.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

​Interiér budovy po požiari.

"Privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov nevylúčil cudzie zavinenie. Presná výška spôsobenej škody je predmetom ďalšieho dokazovania. Predmetná udalosť je v štádiu vyšetrovania," dodala.

Požiar poškodil strešnú izoláciu, nie však konštrukciu. Strechu chce mestská časť opraviť do začiatku septembra, teda nového školského roka. Prevádzku škôlky obnovia už vo štvrtok (8. 8.). Informuje o tom starosta Podunajských Biskupíc Roman Lamoš na sociálnej sieti.

"Nedošlo ani k poškodeniu interiéru škôlky, tried či spálničiek. V poriadku je aj kuchyňa, ktorú práve počas prázdnin kompletne rekonštruujeme. Zadymený a znečistený bol jeden sklad, ktorý po uprataní nanovo vymaľujeme," približuje Lamoš.

Zdroj: HaZZ

Interiér budovy po požiari. 

Následky požiaru tak podľa starostu umožňujú pokračovať v letnej prevádzke materskej školy. Po stredajšej nutnej prestávke bude obnovená opäť vo štvrtok. Deti, ktoré škôlku navštevujú aj počas prázdnin, budú v oddelenom trakte. MŠ Podzáhradná funguje od minulého týždňa, po júlovej prestávke, v letnom režime.

Požiar strechy škôlky bol ohlásený v utorok pred 21.30 h. "Hasiči po príjazde na miesto okrem hasebných prác na streche budovy vykonali aj prieskum interiéru, pričom požiar v interiéri sa nepotvrdil," približuje Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) na sociálnej sieti s tým, že po jeho likvidácii odvetrali jeden zadymený kabinet.

Pri požiari sa nikto nezranil, príčina jeho vzniku je v štádiu vyšetrovania. Škoda bola predbežne vyčíslená na 30.000 eur.

Na mieste zasahovalo 18 hasičov s piatimi kusmi hasičskej techniky.

(ms, tasr)

Páčil sa vám článok?