Masívny požiar bytu na Rovniankovej ulici v Petržalke: Našťastie sa nikto nezranil

16.7.2024
0
hasiči,požiar

Zdroj: FB/Hasičský a záchranný zbor - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Pri pondelkovom (15. 7.) požiari bytu na Rovniankovej ulici v bratislavskej Petržalke sa nikto nezranil. Príčinou vzniku požiaru bola porucha na elektroinštalácii. Následkom toho vznikla majiteľovi bytu materiálna škoda predbežne vyčíslená na 100.000 eur. Uviedol to hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Štefan Koči.

Požiar ohlásili v pondelok po 21.00 h. Išlo o byt na prvom poschodí 12-poschodového paneláku. "Hasiči pre silné zadymenie zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch a požiar zlikvidovali prostredníctvom jedného prúdu vody. Zasahujúci hasiči zároveň odvetrali zadymené priestory," priblížil Koči.

Na miesto privolali aj zisťovateľa príčin vzniku požiarov, ten konštatoval, že príčinou vzniku požiaru bola porucha na elektroinštalácii.

Zdroj: FB/Hasičský a záchranný zbor - Bratislavský kraj

Pri požiari zasahovalo 14 hasičov so štyrmi kusmi techniky.

"Následkom požiaru vznikla majiteľovi bytu priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 100 000 EUR. Pri udalosti zasahovalo 14 príslušníkov Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy (z hasičských staníc Petržalka a Radlinského) so štyrmi kusmi hasičskej techniky," dodal  hovorca.

(tasr, sp)

Páčil sa vám článok?