František vykrádal domy, skončil v rukách policajtov

9.7.2024
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajtom sa podarilo objasniť vlámania, ku ktorým došlo v jednej z obcí okresu Pezinok ešte v priebehu minulého roka. Obvineniam z viacerých trestných činov vrátane zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami už čelí 66-ročný František U. z okresu Pezinok.

František mal v priebehu minulého roka v čase, keď obyvatelia domu mali svadbu, využiť ich neprítomnosť a vniknúť na pozemok ich rodinného domu.

"Tam následne vypáčil plastové okno a vošiel do vnútorných priestorov rodinného domu, odkiaľ odcudzil finančnú hotovosť, viacero kusov šperkov a retiazok zo žltého kovu ako aj viacero albumov so známkami. Pri odchode na pozemku vypáčil okno do ďalšej časti viacgeneračného rodinného domu, odkiaľ rovnako odcudzil finančnú hotovosť ako aj rôzne šperky," informoval nás policajný hovorca Michal Szeiff. 

František sa v priebehu minulého roka dopustil aj ďalšej krádeže vlámaním, keď poškodil dvojkrídlovú kovovú bránu vedúcu na pozemok ďalšieho rodinného domu. Tam vypáčil plastové okno a vošiel dnu. Ukradol notebook Apple, expanznú zbraň sivej farby, peniaze aj kartu na prenos audiovizuálneho záznamu.

Na základe príkazu sudcu urobili policajti domovú prehliadku jedného z rodinných domov, pri ktorej Františka zadržali. Počas domovej prehliadky okrem iných vecí našli aj upravenú dlhú strelnú zbraň,  na ktorú František nemal povolenie.

Celkovú škodu v spomínaných prípadoch vyčíslili na 20.559 eur.

František je stíhaný väzobne, hrozí mu trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

(ms)

Páčil sa vám článok?