Dozvuky zápasu Slovan - Trnava: Fanúšikovia Slovana zbili dobrovoľných hasičov, prípad rieši polícia

2.5.2023
0

Zdroj: FB Polícia SR - Trnavský kraj

Páčil sa vám článok?

Na priebeh nedeľňajšieho futbalového zápasu medzi klubmi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava dohliadali policajti. Počas presunov fanúšikov a ani počas finále pohára nedošlo podľa polície k vážnemu narušeniu verejného poriadku, k hromadným výtržnostiam ani k závažným trestným činom. Napriek tomu však riešia niektoré incidenty..

"Policajti riešia incident, ktorý sa stal na tribúne v sektore hostí, kde mali doposiaľ neznáme osoby po skončení zápasu zapáliť vlastný transparent. Dobrovoľní hasiči, ktorí na mieste zasahovali, mali byť zo strany návštevníkov podujatia pri hasení napadnutí a zranení. Obaja napadnutí hasiči museli byť po útoku prevezení na vyšetrenie do nemocnice. Trnavskí policajti preverujú okolnosti incidentu s podozrením na prečin výtržníctva," informovali trnavskí policajti na sociálnej sieti.

Po skončení prvého polčasu malo podľa polície prísť aj ku konfliktu medzi futbalistom Slovana ako divákom a jedným z členov realizačného tímu FC Spartak. Pravdepodobne po slovnej výmene mal slovanista hodiť po mužovi plastovú fľašu. Ako už tradične fanúšikovia nedodržali ani zákaz vnášania pyrotechniky na štadión.

"Policajti uvedené udalosti na mieste zadokumentovali a v súčasnosti ich preverujeme ako priestupky na úseku organizovania verejných športových podujatí. Policajti naďalej analyzujú kamerové záznamy a v prípade zistenia protiprávneho konania, budú vo veci ďalej konať. Priestupcom môže v prípade uznania viny hroziť v správnom konaní vysoká pokuta až do výšky 10 000 eur, keďže zápas bol označený ako rizikový," dodali policajti.

(ms)

Páčil sa vám článok?