Klamstvo im nepomohlo: Policajti zadržali zlodejov katalyzátorov

18.2.2023
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Po celom Slovensku sa rozmáhajú krádeže katalyzátorov z áut, ktoré prinášajú majiteľom vozidiel veľké problémy. O to viac poteší správa, keď sa zlodejov podarí zadržať. Najnovšie sa tak stalo v Petržalke.

"Vynaliezavosť páchateľov v tomto prípade bola obdivuhodná – zmiasť políciu sa pokúsili dokonca aj vopred premyslenou legendou. Podľa doterajších informácií mali dňa 20.06.2022 v čase o 14:23 h na parkovisku pred bytovým domom na Budatínskej ulici neznámym predmetom odrezať a následne odcudziť zo zaparkovaného motorového vozidla zn. Honda súčasť jeho výfukového systému - katalyzátor. V rámci vyšetrovania zabezpečili policajti aj kamerový záznam, na ktorom figurujú práve traja v súčasnosti už obvinení muži. Skutočnosti, že sa jednalo o premyslenú a plánovanú akciu zameranú na odcudzenie katalyzátora, svedčí aj konanie zaznamenané na samotnom zázname. Muži sa následne dostavili na Obvodné oddelenie PZ s tvrdením, že si všimli na zemi padnutý katalyzátor, ktorý išli odovzdať polícií," informujú bratislavskí policajti na sociálnej sieti.

Ich tvrdenie však malo háčik. Katalyzátor, ktorý mal byť vrátený na policajnom oddelení, po spracovaní znaleckého posudku znalcom z odboru cestnej dopravy vykazoval znaky poškodenia. Do katalyzátora bola vyvŕtaná diera, cez ktorú sa u výkupcov katalyzátorov zabezpečuje vzorka katalyzátora pre zistenie obsahu drahých kovov.  Celková škoda, ktorá bola spôsobená poškodením súvisiacich dielov, je 1349 eur.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

V prípade preukázania viny  hrozí 20 – ročnému Nicolasovi B., 20 – ročnému Ladislavovi B. a 21 – ročnému Ismetovi C. z okresu Senec za trestný čin krádeže v súbehu s trestným činom poškodzovania cudzej veci spáchaný formou spolupáchateľstva trest odňatia slobody až na 3 roky.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie