Svetový deň Bielej palice aj za účasti bratislavských policajtov

15.10.2022

Zdroj: FB Polícia - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Aj tento rok vyšli do ulíc hliadky bratislavskej dopravnej polície a bratislavských preventistov spolu s figurantmi v spolupráci s Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska

Dopravno-preventívna akcia nesúca rovnaký názov sa konala pri príležitosti Svetového dňa bielej palice v stredu 13. októbra. Cieľom tejto akcie bolo zvýšenie informovanosti vodičov i bezpečnosť chodcov so zrakovým postihnutím.

Bratislavskí dopravní policajti dohliadali na to, ako vodiči rešpektujú pravidlá zákona o cestnej premávke, predovšetkým sa zamerali na dodržiavanie povinnosti vodiča, a to ,,dbať na zvýšenú opatrnosť voči cyklistom a chodcom, najmä deťom, osobám so zdravotným postihnutím, osobitne voči osobám, ktoré používajú bielu palicu, a starým osobám“.

Vodičov, ktorí nerešpektovali signál bielou palicou a nevidiacemu človeku nedali prednosť hliadky napomenuli a poučili o priestupku, ktorého sa dopustili.

Naopak disciplinovaní vodiči dostali okrem pochvaly od informátora Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska voňavé visačky. Video z tejto akcie Vám prinesieme v priebehu nasledujúcich dní.

​(ivk)

Páčil sa vám článok?