Aj vďaka medzinárodnej spolupráci bratislavskej krajskej kriminálky skončili vykrádači bytov za mrežami

11.10.2022

Zdroj: FB Polícia - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajti odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave pomohli objasniť ďalší prípad majetkovej trestnej činnosti súvisiacej s vykrádaním bytov. Vďaka intenzívnej medzinárodnej spolupráce s kolegami z Policie České republiky prijali bratislavskí krajskí kriminalisti informáciu o pohybe páchateľov tohto druhu trestnej činnosti z územia Česka na Slovensko.

Bezodkladne boli prijaté príslušné opatrenia a na základe operatívno-taktickej činnosti lokalizovali auto, na ktorom sa títo páchatelia presunuli na územie Slovenska, ktoré následne našli odparkované na jednej z ulíc v Senci. Policajti následne spozorovali tri osoby, ktoré vychádzali z vchodu bytového domu a nasadli do auta, s ktorým odišli z miesta preč.

"Následným preverením bolo preukázané, že v tomto dome došlo ku krádeži vlámaním do bytu, z ktorého boli odcudzené viaceré predmety. V rámci súčinnosti s policajtmi v trnavskom kraji došlo k zastaveniu motorového vozidla v meste Galanta a následne aj k zadržaniu podozrivých osôb," informuje hovorca bratislavskej polície Michal Szeiff.

Predmety boli následne eskortované na príslušné policajné oddelenie. V rámci vyšetrovania bolo preukázané, že tieto osoby sa dopustili viacerých skutkov majetkovej trestnej činnosti – konkrétne krádeží vlámaním do bytov a domov a to nielen na území bratislavského kraja, trnavského kraja ale aj na území Českej republiky. V aute boli v rámci prehliadky zaistené aj rôzne šperky, hodinky, finančná hotovosť ako aj rôzne náradie použité pri páchaní trestnej činnosti.

"Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie, zaistených dôkazov ako aj ďalších vyšetrovacích úkonov vzniesol policajný vyšetrovateľ obvinenie z trestného činu porušovania domovej slobody v jednočinnom súbehu s trestným činom krádeže formou spolupáchateľstva 34-ročnému Dachi T. občanovi Gruzínska, 48-ročnému Badri S. občanovi Gruzínska a 38-ročnému Georgijmu K. občanovi Ukrajiny," dodáva Szeiff. 

​(ivk)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie