V predvianočnom období a počas sviatkov budú v Bratislave hliadkovať vojaci

28.11.2019
0

Zdroj: mu

Páčil sa vám článok?

Na verejný poriadok a bezpečnosť v Bratislave v predvianočnom období a počas sviatkov dohliadnu profesionálni vojaci spolu s policajtmi. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

V predvianočnom období až do 22. decembra je do spoločných bezpečnostných hliadok denne vyčlenených do piatich profesionálnych vojakov a následne od 23. decembra do 1. januára 2020 bude PZ k dispozícii do 16 profesionálnych vojakov na jeden operačný deň äna fotografii sú vojaci pri vianočnom trhu).

Vyčlenenie profesionálnych vojakov vyplynulo z požiadavky PZ SR a uznesenia vlády zo 6. novembra, z dôvodu aktuálnej bezpečnostnej situácie.

Ako je to s prepravou kolobežiek vo vozidlách MHD?

Bratislava zažíva v tejto sezóne doslova kolobežkový boom. Elektrické kolobežky začalo využívať na individuálnu prepravu čoraz viac ľudí. Čo však v prípade, že sa im vybije batéria alebo sa zhorší počasie a nechcú, respektíve nemôžu sa na nej vrátiť domov? Za akých podmienok môžu s kolobežkou nastúpiť do prostriedkov MHD? Platia pre kolobežky rovnaké pravidlá v DPB aké má stanovené pri preprave bicyklov? ad

(TASR)

Páčil sa vám článok?